Calitatea melodiilor Apple Music difera in functie de conexiunea de internet

iOS 8.4 lansat Apple Music RomaniaApple Music este cel mai nou serviciu de streaming audio lansat pe glob, iar acum cateva saptamani v-am spus ca el urmeaza sa difuzeze melodiile la un bitrate de 256 kbps in cazul conexiunilor WiFi, acesta fiind diferit in momentul utilizarii conexiunilor mobile de date.

Astazi vicepresedintele senior al companiei Apple, Eddy Cue, a confirmat faptul ca Apple Music reda intr-adevar melodiile la bitrate si calitate diferite in functie de conexiunea de internet a utilizatorului, astfel ca atunci cand sunteti conectati la WiFi veti avea parte de cea mai buna experienta.

Utilizarea unei conexiuni mobile de date va reda muzica la o calitate mai slaba pentru a nu genera un consum de date foarte mare, insa nu se stie daca exista diferente in calitate intre 3G si 4G, acest lucru putand exista din cauza vitezelor de transfer diferite.

Desigur ca Eddy Cue nu a oferit detalii cu privire la bitrate-ul de redare pentru WiFi, 4G sau 3G si probabil nici nu o va face prea curand, insa cu siguranta vom afla detaliile acestea de la diverse surse din interiorul companiei Apple, dar nu chiar acum.

Acestea fiind spuse, cea mai buna experienta de ascultare a Apple Music exista in momentul in care sunteti conectati la retele WiFi, iar in alte situatii sunteti lasati cu o calitate mai slaba pentru a nu consuma foarte mult trafic de internet.

Inainte sa inchei va spun ca aceeasi politica exista pentru toate serviciile de streaming audio si chiar pentru iTunes Radio in trecut.

1 COMENTARIU