Cat trafic de internet consuma Apple Music ?

trafic internet consum Apple MusicCat trafic de internet consuma Apple Music ? Intrebarea aceasta si-au pus-o probabil multi dintre voi dupa lansarea Apple Music de aseara, iar asta deoarece atat Beats 1 Radio, cat si posturile de radio separate necesita conexiuni de internet pentru a functiona.

V-am spus astazi ca a voastra conexiune de internet influenteaza calitatea melodiilor redate prin Apple Music, astfel ca bitrate-ul va fi diferit in functie de utilizarea unor conexiuni de internet WiFi sau 4G, asa ca trebuie sa fiti constienti de aceasta diferenta existenta pentru sistem.

In aceasta idee, astazi va voi spune cat trafic de internet consuma Apple Music, iar daca erati speriati ca va trebui sa va schimbati abonamentele de internet, atunci va spun ca nu trebuie sa va speriati chiar atat de tare deoarece nu vorbim despre un consum exagerat.

Cat trafic de internet consuma Apple Music ?

Apple Music consuma aproximativ 800 KB – 850 KB de trafic de internet pentru fiecare minut de ascultare a Beats 1 Radio sau iTunes Radio folosind o conexiune de date 4G, consumul fiind identic in cazul utilizarii serviciului printr-o conexiune de date 3G.

Facand cateva teste de cate 5 minute pentru ascultare a Apple Music am obtinut un consum de 4 – 4.5 MB de date pentru aceasta perioada, deci o ora de ascultare a Apple Music va consuma intre 48 MB si 54 MB de trafic de date din abonamentul vostru de internet.

Daca veti incerca sa pacaliti Apple Music pentru a avea un bitrate mai bun si veti folosi Personal HotSpot, HotSpot Personal, sau orice fel de alt MiFi, pentru a utiliza un abonament de date cu serviciu, atunci costurile vor fi ceva mai mari.

In testele mele, conexiunea WiFi de internet consuma aproximativ 12 MB de trafic de internet pentru fiecare 5 minute de ascultare a Apple Music, deci de aproape 3 ori mai mult decat in cazul conexiunilor de date, calitatea fiind si, teoretic, de pana la 3 ori mai buna.

TOtusi, presupunand ca aveti abonamente mari de date, 1 GB de trafic de internet ar trebui sa va ajunga pentru a asculta aproximativ 20 de ore de Apple Music in fiecare luna, deci aproximativ 40 de minute in fiecare zi si probabil aceasta perioada va fi suficienta pentru multi.

Daca veti combina sesiunile de ascultare a Apple Music pe retelele de date cu cele in care sunteti conectati la retele WiFi publice, atunci va veti putea bucura de serviciu pentru perioade foarte lungi de timp in parcursul unei intregi luni de zile.