CEO-ul Nintendo, Satoru Iwata, a decedat la varsta de 55 de ani

Satoru IwataSatoru Iwata, CEO-ul Nintendo, a decedat in cursul zilei de ieri la varsta de 55 de ani, Nintendo confirmand trecerea sa in nefiinta printr-un comunicat de presa, astfel ca informatia este oficiala.

Satoru Iwata a decedat din cauza unui cancer biliar care a fost descoperut acum cateva luni de zile, el fiind operat in cursul anului trecut de catre doctorii japonezi, insa din pacate se pare ca evolutia sa nu a fost la fel de pozitiva precum parea pentru majoritatea lumii din jurul sau, asa ca incepand de astazi lumea are un inovator in minus.

Satoru Iwata a fost CEO al companiei Nintendo pentru mai bine de un deceniu si a ajutat compania sa lanseze produse de succes precum GameCube, the Wii, the Wii U, the DS si recenta consola portabila 3DS, asa ca succesorul sau va avea un rol foarte important de indeplinit.

Satoru Iwata a fost unul dintre presedintii activi de companii, astfel ca el a avut o relatie speciala cu dezvoltatorii de jocuri pentru consolele portabile, el participand la numeroase conferinte organizate special pentru a le oferi dezvoltatori raspunsuri la diversele intrebari pe care le au.

In aceasta idee, Nintendo a luat inclusiv decizia de a dezvolta anumite jocuri pentru platforma iOS, insa ramane de vazut cat va dura pana cand ele vor fi disponibile pentru descarcare in terminale.

In cursul anului trecut Iwata a fost de acord inclusiv sa isi injumatateasca salariul pentru a ajuta compania Nintendo sa treaca peste problemele financiare generate de catre scaderile in vanzari, astfel ca vorbim despre un om care si-a dat toata silinta pentru a-si ajuta compania.

Deocamdata nu se stie care va fi succesorul lui Iwata la conducerea companiei, insa probabil planul de succesiune a fost discutat in ultimele luni, asa ca exact precum s-a intampla in cazul decelului lui Steve Jobs, Nintendo va fi preluata de un om capabil sa conduca aceasta companie spre succes.