ZTE Axon Mini – primul smartphone cu Force Touch aparut inaintea iPhone 6S

ZTE Axon Mini Force Touch iPhone 6SZTE Axon Mini este primul smartphone cu Force Touch prezentat de catre compania chinezeasca ZTE inainte ca iPhone 6S sa fie prezentat de catre compania Apple, tehnologia fiind similara cu cea pe care cei din Cupertino urmeaza sa o ofere.

ZTE Axon Mini are un ecran de 5.2 inch cu tehnologie Force Touch implementata, ea putand face distinctia dintre apasarile puternice si cele usoare facute pe ecran, cei de la ZTE demonstrand functionalitatea cu ajutorul unei aplicatii pian care emitea diverse sunete in functie de puterea de apasare.

Compania Apple a implementat Force Touch in ecranul Apple Watch si in touchpad-ul MacBook Air Retina si MacBook Pro Retina, iar iPhone 6S urma sa fie primul smartphone din lume cu acest sistem incorporat, insa ZTE Axon Mini i-o va lua inainte multumita celor de la ZTE.

Avand in vedere ca iPhone 6S cu Force Touch va fi lansat la jumatatea lunii septembrie, ZTE Axon Mini va fi lansat in aceeasi luna, astfel ca va fi interesant de vazut daca ZTE va reusi sa isi aduca smartphone-ul pe piata inaintea celor de la Apple.

Ca sa fiu sincer, sunt impresionat ca o companie competitoare Apple a reusit sa lanseze un smartphone cu Force Touch inaintea iPhone 6S, iar cei de la ZTE trebuie laudati pentru ZTE Axon Mini deoarece alti producatori de terminale Android le vor prelua ideea de a lansa smartphone-uri cu acest sistem.

Asa cum se intampla in multe cazuri, compania Apple da nastere unor trend-uri inainte ca produsele sale sa aiba numite functii incorporate, iar ZTE Axon Mini este cel mai bun exemplu in acest sens, asa ca Apple nu va mai putea prezenta Force Touch-ul din iPhone 6S ca o functie exclusiva pentru smartphone-uri.