Miroslav Majoros este noul CEO al Telekom Romania

0

Miroslav Majoros CEO Telekom RomaniaMiroslav Majoros este noul CEO al Telekom Romania, el urmand a isi asuma functia incepand din data de 1 ianuarie, actualul CEO numit Nikolai Beckers urmand a parasi grupul Deutsche Telekom in urma acestei schimbari.

Miroslav Majoros este in momentul de fata CEO al Slovak Telekom si asumarea pozitiei de CEO al Telekom Romania il va pune la carma unei companii cu venituri de 1 miliard de dolari anual si un parteneriat istoric incheiat cu Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala.

Miroslav Majoros are 56 de ani, a ocupat pozitii de conducere in cadrul Slovak Telekom sau IBM Slovacia, iar din 2010 este presedintele consiliului de administratie si CEO al Slovak Telekom, deci practic el a condus fara drept de apel operatorul din Slovacia.

Desi isi va asuma functia de CEO al Telekom Romania, Miroslav Majoros ramane presedinte al consiliului de administratie al Slovak Telekom, iar in tara noastra se va axa pe extinderea acoperirii 3G/4G si a celei de fibra, asa ca va fi interesant de vazut ce evolutie va avea.

In ceea ce priveste motivele pentru care Nikolai Beckers a fost inlaturat de la conducerea Telekom Romania, ei bine se pare ca rezultatele slabe ale operatorului de telefonie mobila ar fi stat la baza acestei decizii, asa ca noul CEO are o presiune imensa pe umeri.


 

Miroslav Majoroš, numit CEO al Telekom Romania

Grupul de companii Telekom Romania anunță numirea lui Miroslav Majoroš în poziția de CEO, începând cu data de 1 ianuarie 2016. Miroslav Majoros, în prezent CEO al Slovak Telekom, va prelua conducerea operațiunilor din România, înlocuindu-l pe Nikolai Beckers care va urma noi provocări în afara Telekom.

Având o pregătire profesională cu profil tehnic, Miroslav Majoroš (56 de ani) a ocupat poziții de conducere în cadrul Slovak Television, IBM Slovacia și, în ultimii 13 ani, în cadrul Telekom. Din 2010 a deținut poziția de Președinte al Consiliului de Administrație și CEO al Slovak Telekom. La Telekom Romania, prioritățile sale vor fi extinderea rețelelor FTTH și 3G/4G, precum și continuarea demersurilor pentru integrarea juridică a operațiunilor.

Miroslav Majoros va rămâne Președintele Consiliului de Administrație al Slovak Telekom.

Michael Tsamaz, Președinte și CEO OTE Group și Președintele Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications S.A., a declarat: “Mă bucur că Miroslav Majoroš se alătură operațiunilor noastre foarte importante din România, aducând o experiență de valoare de pe o piață cu provocări similare. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania către poziția de lider, în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei”.

Despre Miroslav  Majoroš:

Miroslav Majoroš a absolvit Facultatea de Electronică și Informatică din cadrul Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava și, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educaționale de management la Harvard Business School și Stanford Graduate School of Business. În perioada 1994 – 2002 a lucrat pentru IBM Slovacia, ajungând în poziția de Director General, iar din 2000 până în 2002 a deținut această poziție atât pentru IBM Cehia, cât și pentru IBM Slovacia.

Din 2003 a fost Președinte / CEO al Slovak Telekom și Membru al Consiliului de Administrație. În 2005 a devenit Președinte al Consiliului de Administrație al Slovak Telekom. A fost Membru al Consiliului de Administrație al T-Mobile Slovensko din 2003, iar din vara anului 2009 până la 30 iunie 2010, a fost Președinte al Consilului de Administrație. Din 1 iulie 2010, a deținut  poziția de Președinte al Consiliului de Administrație și CEO Slovak Telekom.