Safari a implinit 13 ani (Video)

Safari 13 aniSafari a implinit 13 ani in cursul zilei de ieri, Steve Jobs prezentand pe 7 ianuarie 2003 prima versiune a browserului care a fost initial disponibil doar pentru platforma OS X, iar in clipul video de mai jos puteti vedea acel moment.

Safari a evoluat foarte mult in 13 ani si este unul dintre cele mai rapide browsere web de pe planeta, el avand o rata de adoptie mica pe desktop-uri deoarece acum este disponibil exclusiv in OS X, insa este cel mai utilizat browser pentru navigare pe internet de pe terminale mobile.

Safari a fost implementat si in iOS pentru a permite navigarea pe internet si tocmai de aceea este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet de pe terminale mobile, asta in ciuda faptului ca este foarte limitat si nu ofera chiar cea mai buna experienta de navigare pe terminale.

Cum va evolua Safari in urmatorii ani nu stie nimeni, insa cei de la Apple incearca din rasputeri sa isi imbunatateasca browserul cu fiecare versiune noua a OS X si iOS, dar probabil limitarile vor ramane.