Preturile Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge

Preturile Samsung Galaxy S7 au aparut din nou pe internet in cursul acestei zile si confirma ceea ce multi stiau deja de cateva saptamani, mai exact faptul ca noile terminale vor fi mai ieftine decat iPhone 6S si iPhone 6S Plus vandute de catre compania Apple.

Mai exact, pretul Samsung Galaxy S7 32 GB va fi de 700 de dolari in momentul lansarii, in timp ce pretul Samsung Galaxy S7 Edge 32 GB va fi de 800 de dolari, ambele terminale fiind cu 50 de dolari mai ieftine decat iPhone 6S si iPhone 6S Plus in SUA.

Preturile in euro pentru Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge ar urma sa fie relativ similare, insa mai mici decat cele practicate de catre compania Apple pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus pe continent, Samsung atacand din nou modelul de business al Apple.

Mai ieftine decat iPhone

Anul trecut preturile Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge au fost identice si Samsung a avut mari probleme in a vinde terminalele in cantitati mari, adoptarea acestei strategii in 2016 putandu-se dovedi a fi o problema la fel de mare in lipsa unor functii importante.

Samsung incearca sa isi prezinte smartphone-urile ca fiind mai bine decat iPhone-urile, preturile dintre terminale fiind extrem de apropiate, insa majoritatea covarsitoare a celor care cumpara smartphone-uri Android cauta dispozitive ieftine, nu premium.

Daca Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge ar avea preturi cu 100 de dolari sau euro mai mici decat iPhone 6S si iPhone 6S Plus, cred ca Samsung ar avea sanse mult mai mari de a atrage clienti noi, chiar si de la compania Apple cu aceste dispozitiv.

In lipsa unei strategii de acest gen, va fi interesant de vazut daca Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge se vor vinde in weekend-ul lansarii in mai mult de 13 milioane de exemplare pentru a depasi iPhone 6S si iPhone 6S Plus.