Prima Pagina Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S7 este mai greu de reparat decat iPhone 6S

Samsung Galaxy S7 este mai greu de reparat decat iPhone 6S

Samsung Galaxy S7 a fost dezasamblat de catre cei de la iFixIt in cursul zilei de ieri pentru a prezenta lumii intregi tot ceea ce se ascunde in interiorul carcasei noului smartphone al companiei Samsung, iar una dintre descoperiri este ca terminalul se repara mai greu decat iPhone 6S.

Mai exact, Samsung Galaxy S7 a obtinut nota 3 din 10 in ceea ce priveste usurinta cu care poate fi reparat de catre service-uri, aceasta nota facandu-l extrem de greu de reparat in cazul in care utilizatorii au probleme cu unele dintre componentele interne.

Daca ne uitam la iPhone 6S care obtine nota 7 din 10 in ceea ce priveste usurinta cu care poate fi reparat de catre service-uri, observam ca terminalul celor din Cupertino poate fi mai usor de reparat in cazul in care este necesara inlocuirea vreunei componente.

Diferenta dintre notele primite de catre cele doua terminale este perfect normala pentru ca Samsung Galaxy S7 este rezistent la apa si iPhone 6S nu este in mod oficial, desi neoficial poate sta pana la 10 minute sub apa la o adancime mica fara a fi afectat substantia.

Samsung Galaxy S7 Repairability Score: 3 out of 10 (10 is easiest to repair). Many components are modular and can be replaced independently. Unlike the S6 Edge, the battery can be removed without first ousting the motherboard—but tough adhesive and a glued-on rear panel make replacement more difficult than necessary. The display needs to be removed (and likely destroyed) if you want to replace the USB port. Front and back glass make for double the crackability, and strong adhesive on the rear glass makes it very difficult to gain entry into the device. Replacing the glass without destroying the display is probably impossible.

 • AndroBin

  Un gunoi lipit cu prenadez!

 • Călin.

  Eu am scapat 6S-ul in apa , a stat decat 2 secunde :)) si nu am probleme cu el merge ceas.. Oare se poate sa imi fie anulata garantia?

 • Srb Srb

  daca nu da semne de apa in el, nu ai pierdut

 • Călin.

  Si ar trebui sa verific ceva anume? A trecut cam o luna de la incident nu a mers doua ore difuzorul l-am inchis/uscat si a doua zi a mers tot.. Merge in general nu are probleme dar ma gandesc referitor la garantie.. Ca am inteles ca asta are si o oarecare protectie

 • icetkk

  Singurul loc unde poți vedea tu dacă are semne de contact cu apa este în fundul mufei de căști.
  Acolo e un senzor chimic, de culoare albă, care la contactul cu apa se închide la culoare (devine roșu, grena, mov).

 • V.P

  Bun raspuns !!

 • calin

  Gresit, senzorul era acolo la iphone 4 si 4s. De la 5 in sus este in interiorul tavitei de sim. Daca nu stiti nu mai dati informatii aiurea