Nike a dezvaluit functia GPS a Apple Watch 2

Nike a confirmat faptul ca Apple Watch 2 are GPS integrat, el urmand a face localizare chiar si fara a fi conectat la un terminal iPhone.

9

Nike, unul dintre cei mai mari producatori de articole sportive, a dezvaluit faptul ca Apple Watch 2 are GPS in descrierea unei aplicatii actualizate seara trecuta. Incepand de aseara, aplicatia Nike+ Running a devenit Nike+ Run Club, iar cei de la Nike pun accent mai mare pe GPS pentru monitorizarea locatiei in timpul exercitiilor fizice.

Mai mult decat atat, cei de la Nike spun ca toti utilizatorii Nike+ Run Club vor putea folosi Apple Watch fara iPhone pentru a-si monitoriza locatiile exercitiilor fizice. Avand in vedere ca actualul model este incapabil sa faca localizare fara iPhone, este clar ca Apple Watch 2 are GPS si face localizarea fara smartphone, aceasta fiind una dintre marile surprize ale Apple.

Nike colaboreaza de multa vreme cu Apple, Tim Cook este membru al consiliului sau director, deci este foarte posibil ca inginerii sai sa aiba acces la Apple Watch 2. Mai mult decat atat, avand in vedere dezvaluirea facuta, este posibil ca aplicatia Nike+ Run Club sa fie promovata pe scena conferintei in care Apple Watch 2 va fi prezentat.

Exista foarte multe zvonuri care ne spun ca Apple Watch 2 are GPS, insa aceasta confirmare venita direct de la cei de la Nike este confirmarea de care aveam nevoie. Practic Apple va permite detasarea Apple Watch 2 de iPhone pentru localizare, iar acest lucru va imbunatati autonomia bateriei iPhone in viata de zi cu zi.

Cand va fi lansat Apple Watch 2 ? Deocamdata nu stie nimeni, insa exista sanse foarte mari sa il vedem prezentat intr-o conferinta ce ar putea avea loc in luna octombrie.

nike apple watch 2 gps