Dropbox cere schimbarea unor parole ale conturilor

Dropbox impune schimbarea parolelor pentru conturile inregistrate inainte de anul 2012, daca nu au mai fost modificate pana in prezent.

Compania Dropbox a initiat astazi o campanie de schimbare a parolelor pentru conturile anumitor utilizatori, acestia primind deja email-uri de informare in acest sens. Inainte sa va ganditi ca Dropbox ar fi fost spart, va spun ca vorbim doar despre o masura de protectie facuta de catre compania americana pentru unii utilizatori mai vechi.

Mai exact, Dropbox le cere utilizatorilor care nu si-au mai schimbat de 4 ani parolele sa si le actualizeze pentru a fi siguri ca ele nu pot fi ghicite, sau sparte, de catre hackeri. La prima logare, incepand de astazi incolo, utilizatorilor li se va cere sa-si schimbe parola cu una care este mai puternica si nu poate fi sparta chiar atat de usor.

Dropbox spune ca masura este una preventiva si ca nu exista vreun incidiu ca un numar mare de conturi ar fi fost sparge, asa ca utilizatorii nu ar trebui sa se teama, cel putin teoretic. Desigur ca pot aparea foarte multe intrebari de aici, insa fara informatii clare ca exista hackeri care ar fi spart conturile Dropbox, deocamdata nu ne ramane decat sa credem compania.

Acestea fiind spuse, daca vi se va cere de catre Dropbox sa va actualizati parola, veti fi obligati sa o faceti, insa aceasta este o masura menita sa va securizeze mai bine contul.

“Daca ai inregistrat un cont Dropbox in prima jumatate a anului 2012 si nu ti-ai mai schimbat parola de atunci, ti se va cere sa o actualizezi la urmatoarea locare. Aceasta masura este una pur preventiva si nu exista vreun indiciu ca al tau cont a fost accesat de catre o entitate necunoscuta. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente.”

dropbox