Opera Sync a fost spart de hackeri

Opera Sync a fost spart de catre hackeri, care au obtinut acces la numele conturilor utilizatorilor si la parolele acestora.

Opera Sync, sistemul care sincronizeaza informatiile din browserele Opera folosite pe diverse platforme, a fost spart de catre hackeri in cursul saptamanii trecute. Cei de la Opera au confirmat oficial informatia zilele trecute, ei afirmand ca hackerii ar fi obtinut acces la unele date de login ale utilizatorilor din lumea intreaga.

Cei de la Opera sustin ca desi parolele utilizatorilor ar trebui sa fie in siguranta, datele sincronizate prin sync fiind criptate, utilizatorii ar trebui sa le schimbe oricum. In aceasta idee, compania a resetat toate parolele conturilor Opera Sync si le recomanda utilizatorilor sa schimbe inclusiv parolele folosite la conectarea la aplicatii terte.

Peste 350 de milioane de persoane folosesc Opera, insa daca este sa le dam crezare celor de la Opera, atunci utilizatorii nu vor fi afectati de aceasta problema serioasa. Totusi, 1.7 milioane de persoane folosesc Opera Sync zilnic, iar separat de ei exista multi utilizatori inactivi care au parole ce ar trebui schimbate, deci exista unele persoane cu probleme.

Opera era una dintre putinele companii americane care nu a fost afectata de probleme de acest gen, insa iata ca din pacate hackerii nu au evitat-o. In ciuda acestui lucru, Opera Sync ramane in continuare destul de sigur pentru utilizatori, iar daca il foloseati, ar fi bine sa va schimbati parola, inclusiv in alte website-uri, daca o folosit in mai multe locuri.

“La inceputul acestei saptamani am detectat semnele unui atac in cadrul caruia a fost obtinut acces la sistemul Opera Sync. Atacul a fost blocat rapid. Investigatiile noastre continua, insa suntem de parere ca unele date, inclusiv parolele si informatiile conturilor unor utilizatori ai Opera Sync, precum numele de logare, au fost compromise.”

opera sync