Google salveaza mesajele Allo in serverele sale

Aplicatia Allo stocheaza mesajele din conversatii in serverele Google, desi promisiunea initiala era ca acest lucru nu se va intampla.

Desi a promis o imbunatatite dramatica a securitatii conversatiilor dintre utilizatori prin intermediul noii aplicatii Allo, cei de la Google au cam mintit utilizatorii. Cand a anuntat aplicatia Allo, Google a afirmat ca mesajele trimise in cadrul conversatiilor de catre utilizatori vor fi stocate in serverele sale doar temporar, insa imposibil de identificat de catre companie.

Dupa ce aplicatia Allo a fost lansata, compania Google a afirmat ca de fapt acele mesaje sunt stocate in serverele sale si sunt asociate utilizatorilor care le trimit. Practic, Google poate accesa toate conversatiile facute prin aplicatia Allo si poate identifica utilizatorii care au trimis mesajele din cadrul lor, deci intimitatea si securitatea dispar din start.

Mesajele sunt criptate in tranzit din terminalele utilizatorilor si pana la serverele Google, insa odata ajuns acolo compania le poate analiza, teoretic pentru a imbunatati Google Assistant. Aceasta a fost explicatia oferita de catre Google pentru schimbarea de strategie privind securitatea din aplicatia Allo, insa desigur ca motivele sale reale pot fi oricand puse la indoiala.

Google salveaza mesajele Allo in serverele sale

Google spune ca functia Smart Replay a Allo nu poate functiona fara acces la mesajele din conversatii, ea generand raspunsuri recomandate pentru ceea ce discutam cu prietenii nostri. Acest sistem functioneaza in baza unei inteligente artificiale, care trebuie sa invete ce fel de recomandari sa faca in baza conversatiilor pe care le citeste de la utilizatori.

In aceasta idee, cei de la Google au preferat sa lase promisiunile intiale la o parte, desi ele au facut aplicatia Allo atat de interesanta, si sa faca exact ceea ce fac in mod normal, sa stocheze toate datele. Din moment ce Google stocheaza datele, agentiile guvernamentale pot cere acces la ele si pot spiona utilizatorii dupa bunul lor plac.

Singura metoda de a evita stocarea acestor date in serverele Google este folosirea sistemului incognito, care doar trimite informatiile prin serverele companiei, fara ca ele sa ramana acolo. Deci, ce parere aveti despre promisiunile facute de catre Google ?

allo mesaje google