Acest Robot poate CURATA Cheagurile de Sange din Creier (VIDEO)

Un robot creat de catre cercetatorii de la MIT este capabil sa curete cheagurile de sange din creier folosind o noua metoda inovatoare si mai putin invaziva.

Un nou tip de fir robotizat poate fi folosit de catre doctori pentru a curata cheagurile de sange din creier, iar in clipul video de mai sus puteti vedea cum ar putea fi el utilizat de catre oricine. Mai exact, acest fir robotizat ar putea fi folosit pentru a “naviga” prin venele subtiri din creierul uman si a le curata de eventualele cheaguri de sange care se formeaza acolo, totul intr-un mod cat mai putin invaziv cu putinta.

Firul robotizat este prezentat de catre cercetatori ca un “sarpe” care poate trece foarte rapid prin venele inguste din creier, insa desigur ca trebuie ghidat, el fiind magnetic, deci poate fi controlat usor din exteriorul craniului. Cercetatorii de la celebrul MIT au reusit sa creeze un prototip al acestui “robot”, iar multumita lui oamenii pot fi ajutati sa evite anevrismele, sau atacurile cerebrale, ambele afectand extrem de serios calitatea vietii.

Acest Robot poate CURATA Cheagurile de Sange din Creier (VIDEO)

O metoda similara de a curata cheagurile de sange din creier este folosita de ani de zile de catre doctori, insa acum tehnologia duce lucrurile la un cu totul alt nivel pentru a face procedurile mai simplu de realizat. Inainte un fir metalic era introdus din exterior in vene pentru a sparge cheagurile de sange, insa acel tratament necesita un chirurg specializat pentru a fi facut, inclusiv multe scanari cu raze X care iradiau pacientii.

Acest nou tip de “robot”, sau fir robotizat, poate fi ghidat folosind magneti, si nu necesita monitorizare cu raze X, el fiind fabricat dintr-un aliaj de nichel si titan, deci este maleabil, si dupa acoperire cu un strag megnetic poate fi ghdiat usor. Cercetatorii de la MIT au testat solutia pe prototipuri de creiere umane pana sa ajunga la o solutie care chiar sa functioneze, iar de aici sunt aproape gata de a prezenta o solutie finala, utilizabila pe oameni.

Separat de creier, cercetatorii de la MIT sunt siguri ca acest tip de tragament poate fi folosit inclusiv pentru alte parti ale corpului, dar totul depinde de situatiile in care chiar e necesara utilizarea sa.