Acasă Samsung Samsung cumpara Harman cu 8 miliarde de dolari

Samsung cumpara Harman cu 8 miliarde de dolari

Samsung va cumpara Harman cu 8 miliarde de dolari, aceasta fiind o achizitie istorica pentru coreeni.

17

Samsung a cumaprat Harman, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de echipamente audio pentru masini, si nu numai, pentru 8 miliarde de dolari. Suma este un mare pentru Samsung, insa cu doar aproape 28% mai mare decat valoarea capitalizarii bursiere a companiei care isi ofera produsele in principal pentru automobilele de lux.

Aceasta este cea mai mare achizitie facuta de catre compania Samsung in toata istoria sa, si vorbim doar despre bani oferiti in schimbul companiei, fara vreo actiune. Pentru Harman vorbim despre o afacere foarte buna, insa pentru Samsung vorbim despre o noua miscare ce o face mult mai puternica pe piata producatorilor de accesorii auto.

Presedintele Harman sustine ca Samsung va fi un partener ideal pentru compania pe care o conduce, iar partenerii producatori de automobile vor avea foarte multe de castigat de pe urma sa. Mai mult decat atat, el a afirmat ca exista o multitudine de comenzi pentru produse de la producatori de automobile, deci Samsung va si avea de castigat suficient de mult de pe urma sa.

Conform unei publicati americane, Harman are deja comenzi care totalizeaza 24 de miliarde de dolari, insa o buna parte dintre ele nu sunt chiar atat de sigure, altfel pretul de vnazare ar fi fost mult mai mare. Produsele Harman au fost implementate in 30 de milioane de vehicule vandute in lumea intreaga, insa exista si foarte multe alte produse pentru consumatori disponibile.

“HARMAN perfectly complements Samsung in terms of technologies, products and solutions, and joining forces is a natural extension of the automotive strategy we have been pursuing for some time. Samsung is an ideal partner for Harman and this transaction will provide tremendous benefits to our automotive customers.”

samsung-harman-achizitie