11.5 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Acasă Samsung Samsung cumpara Harman cu 8 miliarde de dolari

Samsung cumpara Harman cu 8 miliarde de dolari

Samsung va cumpara Harman cu 8 miliarde de dolari, aceasta fiind o achizitie istorica pentru coreeni.

Samsung a cumaprat Harman, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de echipamente audio pentru masini, si nu numai, pentru 8 miliarde de dolari. Suma este un mare pentru Samsung, insa cu doar aproape 28% mai mare decat valoarea capitalizarii bursiere a companiei care isi ofera produsele in principal pentru automobilele de lux.

Aceasta este cea mai mare achizitie facuta de catre compania Samsung in toata istoria sa, si vorbim doar despre bani oferiti in schimbul companiei, fara vreo actiune. Pentru Harman vorbim despre o afacere foarte buna, insa pentru Samsung vorbim despre o noua miscare ce o face mult mai puternica pe piata producatorilor de accesorii auto.

Presedintele Harman sustine ca Samsung va fi un partener ideal pentru compania pe care o conduce, iar partenerii producatori de automobile vor avea foarte multe de castigat de pe urma sa. Mai mult decat atat, el a afirmat ca exista o multitudine de comenzi pentru produse de la producatori de automobile, deci Samsung va si avea de castigat suficient de mult de pe urma sa.

Conform unei publicati americane, Harman are deja comenzi care totalizeaza 24 de miliarde de dolari, insa o buna parte dintre ele nu sunt chiar atat de sigure, altfel pretul de vnazare ar fi fost mult mai mare. Produsele Harman au fost implementate in 30 de milioane de vehicule vandute in lumea intreaga, insa exista si foarte multe alte produse pentru consumatori disponibile.

“HARMAN perfectly complements Samsung in terms of technologies, products and solutions, and joining forces is a natural extension of the automotive strategy we have been pursuing for some time. Samsung is an ideal partner for Harman and this transaction will provide tremendous benefits to our automotive customers.”

samsung-harman-achizitie

17 COMENTARII

  1. Si noi le plangeam de mila ca au dat cu note 7 de gard si ca au pierderi mari. De asta nu mai pot ei. La cate divizii au, isi acopera intre ele fara probleme micile lipsuri.

  2. Tu chiar poți compara Beats cu Harman?
    Hărman este una dintre cele mai tari companii din lume în domeniul audio iar Beats nu-i ajunge nici la genunchi.
    Este logic sa fie mult mai scumpa.

  3. Încetați cu bla bla bla ul asta. Samsung face si lucruri de calitate. Nu sunt fan samsung insa sunt obiectiv. Toți fac și lucruri bune și mai puțin bune, inclusiv Apple.
    Și Volvo a fost cumpărată de chinezi și totuși rămâne o masina foarte buna.

  4. Mda, președintele Samsung l-a văzut pe Tim Cuc respirând, și a copiat și asta de la el :))
    Samsung își consolidează poziția de jucător în domeniul audio, asta e tot, nu mai pot ei de achizițiile Apple 🙂

  5. Sa vedem ce o sa faca cu ei…macar Apple lanseaza casti si toate sistemele audio built-in din noile ipad pro/iphone7 si noile macbooks sunt de o calitate net superioara datorita Apple+beats. Sa vedem ce jeguri scoate samsung cu Harman de masini

  6. sa vedem ca tot ce face Bang & Olufsen in laptopuri sau alte device’uri sunt niste rahaturi, probabil Samsung fiind tot un brand mediocru vor ramane tot rahaturi. Bang & Olufsen ramane de top in sisteme pt masini pe ca lucreaza cu branduri de top si au pretentii.

  7. Doamne fereste, probabil brandurile mari auto o sa fuga de ei, pt ca nu ai cum avea incredere sa fii sub samsung si sa cumperi de la ei sisteme audio care iti bubuie in masina cand dai mai tare

  8. Ia spune George, ți se pare că sunt fanatic Samsung? Nu crezi că am și simțul umorului, și că pot vedea și bune și rele la un lucru, fenomen, companie, etc.?

  9. De ce neapara o copiaza pe Apple? Uite, si Siemens au cumparat diferite companii producatoare de turbine eoliene…de ce samsung nu copiaza Siemens? asociere de 2 lei , comanii se vand si se cumpara in draci in toata lumea, ce legatura are asta cu “a copia pe Apple” ?
    A 2-a la mana…Harman e un gigant numai prin prisma faptului ca e furnizor in domeniul auto, aici se invart adevaratii bai. Bose si Beats nici pe o masea nu ii ajunge pe Harman ca si valoare a companiei. Nu ma refer in schimb la calitate unde este alta discutie pesemne.