Fitbit va cumpara Pebble, va dizolva brand-ul

Fitbit va cumpara compania Pebble, insa din pacate intentioneaza sa vanda produsele sub brand propriu, cel al Pebble urmand a disparea de pe piata.

Fitbit vrea sa cumpere Pebble pentru o suma “de nimic”, sau cel putin asta sustin sursele care au cunostinte in legatura cu negocierile desfasurate de catre cele doua companii. Ambele companii au probleme cu vanzarile pe piata wearable-urilor, in special de cand Apple Watch a fost lansat, asa ca Fitbit vrea sa faca o investitie care sa o faca mai puternica.

Pretul platit pentru Pebble va fi mic, de aproximativ 34 – 40 de milioane de dolari, deoarece vanzarile companiei sunt mici, iar brand-ul nu are o valoare atat de mare, asa ca Fitbit ar putea face o afacere extrem de buna. Partea proasta este ca brand-ul Pebble urmeaza sa dispara, cei de la Fitbit fiind interesati in principal de brevetele de inventie ale Pebble, dar si de sistemul de operare pentru smartwatch.

In aceasta idee, Fitbit va “inghiti” toate produsele Pebble si le va revinde sub brand propriu, facand practic brand-ul invizibil, lucru pe care multi probabil il vor regreta. Desigur ca acest final era asteptat de foarte multa lume, avand in vedere ca Pebble are probleme financiare de ceva vreme si in ciuda fondurilor stranse anul acesta, nu si-a revenit.

Fitbit va cumpara Pebble, va dizolva brand-ul

Totusi, suma de 34 – 40 de milioane de dolari este infima fata de cele 740 de milioane de dolari pe care Citizen era dispusa sa le plateasca in 2015. Intel facuse o oferta de 70 de milioane de dolari la inceputul acestui an, insa in final Pebble va fi vanduta pentru jumatate din aceasta suma catre o companie care va distruge brand-ul.

Pebble a fost unul dintre smartwatch-urile inovatoare, reusind sa stranga zeci de milioane de dolari din donatii ale clientilor, stabilind si recorduri de donatii pentru Kickstarter. Din pacate acest lucru nu a ajutat compania sa mentina produsele Pebble in vanzare, desi exista foarte multi clienti in lumea intreaga care se bucura de aceste produse.

Aceste afiind spuse, in curand vom vorbi despre Pebble la trecut, iar cei de la Fitbit vor reprezenta viitorul companiei. Voi ce parere aveti despre aceasta vanzare ?

fitbit-cumpara-pebble