Prima Pagina iOS 10 iOS 10.1.1 iCloud Activation Lock a fost spart

iOS 10.1.1 iCloud Activation Lock a fost spart

iOS 10.1.1 iCloud Activation Lock a fost spart de catre un cercetator in securitate informatica, un clip video demonstrand intreaga procedura.

iOS 10.1.1 iCloud Activation Lock a fost spart de catre hackeri, in clipul video de mai jos fiind demonstrat faptul ca sistemul nu este chiar atat de sigur precum crede lumea. Apple a creat iCloud Activation Lock special pentru sistemul Find My iPhone, el permitand blocarea unui iPhone furat sau pierdut pentru a impiedica folosirea sa de catre un hot, sau o persoana care l-a gasit si nu vrea sa il returneze.

Exploatarea iCloud Activation Lock a fost demonstrata initial in octombrie in acest articol, compania Apple luand act de ceea ce a descoperit un cercetator in securitate informatica si rezolvand problema. Alti experti in securitate informatica au reusit sa reproduca exploit-ul in iOS 10.1.1 folosind o metoda putin diferita, iar acum ea este disponibila.

Metoda in sine nu este foarte complexa si presupune fortarea sistemului prin care se poate face conectarea al o retea Wi-Fi in procesul de setare al unui iDevice. Utilizarea unui set extrem de lung de caractere in campurile pentru numele reltei Wi-Fi, combinat cu blocarea ecranului si apasarea butoanelor Power si Home va avea drept efect trecerea de iCloud Activation Lock.

iOS 10.1.1 iCloud Activation Lock a fost spart, utilizatorii Find My iPhone sunt in pericol

Avand in vedere ca iOS 10.1.1 are aceasta vulnerabilitate pentru iCloud Activation Lock si ea a devenit acum publica, Apple se va misca extrem de rapid. Nu se stie daca iOS 10.2 rezolva problema, insa este extrem de clar ca Apple va dori sa grabeasca lansarea sa cu o rezolvare pentru a tine utilizatorii protejati impotriva unor asemenea exploit-uri.

Principala problema a acestei metode de a exploata iOS 10.1.1 Activation Lock sta in faptul ca ea poate fi folosita de catre oricine fara foarte mult efort. Totul are la baza greseli de programare existente in codul sursa al sistemului de operare iOS 10, un exploit nefiind necesar pentru a anula masurile de securitate ale iCloud Activation Lock pentru Find My iPhone.

Apple inca nu a comentat aceasta problema, dar probabil o va face in curand, avand in vedere ca vorbim despre o exploatare a sistemului pe care lumea se bazeaza cand foloseste Find My iPhone. Voi ce parere aveti despre ceea ce au realizat acesti cercetatori in securitate informatica si cat de periculos credeti ca este totul ?

ios-10-1-1-icloud-activation-lock-spart-find-my-iphone

 • Daniel

  Eu zi ca e destul de periculos mai ales in timpurile noastre când telefoanele înglobează de la date personale pana la carduri de credit.

 • Uka

  SrbSrb , despre asta iti ziceam mai devreme…IOS 10 THE BEST?..si apple stie deja de alte kile de erori de securitate pe care habar nu au cum sa le rezolve…

 • crixalis

  Hai srb, unde esti, nu incepi sa latrii pe aici, apple the best, faci laba la logo ul apple pe aici.

 • lucian84

  Bă ești nebun ?? Pai dacă îți fura telefonul și ai carduri bancare pe telfon ai de munca ! Pe lângă aceste probleme mai sunt și cele legate de bluetooth care pe mine ma scot din sărite, era sa sparg telefonul se câteva ori și pana la urma cred Ca o sa reușesc ! Fuck Apple

 • tuning ionut

  Nu functioneaza ! Filmarile alea sunt mai vechi , le-am incercat fiecare dintre ele atat pe iPhone 6 cat si pe 6s blocate in icloud. Nu o sa mearga !!!

 • megasystem

  Baieti dar dupa cum se vede in videoclip procedeul este facut pe tableta,care stim cu toti ca este putin diferit ios-ul…deci pe telefon sunt slabe sanse…plus ca din cate stiu nu se gasesc huse active pentru iphone, ceea ce deja din start opreste procedeul

 • Huse active ?

 • megasystem

  Da huse active

 • Chico

  Am facut exact aceiasi pasi ca in video si merge, imi arata pentru o secunda home screenul ca si in video, dar dupa care o ia de la capat ca si in video. Te duce tot la meniul de limba, regiune si asa mai departe… Deci care este jmecheria, tot nu trece definitiv de activation icloud pass.. Incercat pe ipad 4 wifi blocat icloud… Poate ma lamureste cineva, merci.

 • Ce inseamna asta ? Te referi la husele smart cu magnet, sau la ce ?

 • Corin muiezaone

  Ce vezi tu acolo este fake 100%.
  Acest individ răspândește doar minciuni, tot ce scrie este clickbait, îl interesează doar remunerația, toți banii îi investește în încălțăminte homo

 • sudteamromania

  Zaone, no offence, câteodată iei de bune unele știri care sunt făcături in goana după senzațional , îți dau i6S-ul meu sa-i activezi icliudul si daca Reușești îți fac cadou 10 jetblack … public!

 • Am spus eu undeva ca ti se activeaza terminalul ? Doar treci peste Activation lock, si nu doar pentru o fractiune de secunda.

 • Chico

  Pai cum faci asta zaone, eu vad in vieo ca dureaza doar o fractiune de secunda, daca stii cum da si tu mai multe detalii te rog.. Eu reusesc sa trec peste activation lock doar o secunda, dar nu ramane acolo ci revine de unde am inceput, astept raspuns, multumesc.

 • Mihai V

  “streseaza” sistemul de operare, dar activarea nu e definitiva . . . . .oricum nu sunt de acord cu aceste “operatiuni” ca sa le zic asa . . . .dau o caruta de bani pe telefon, imi este furat si o cioara se bucura de telefonul meu dupa astfel de videoclipuri

 • unixes

  Iar vorbesc geniile…
  Deci metoda functioneaza atat pe iPad cat si pe iPhone iar ce vedeti in clip nu este o metoda completa de bypass al iCloud-ului ci doar inceputul. Avand in vedere ca pentru o fractiune de secunda apare homescreen-ul, acel moment poate fi exploatat software sau hardware ca sa nu mai revina la stadiul de activare.
  Atat de periculos nu este, cum zicea cineva mai sus, ca iti pot fura cardurile bancare, pentru ca meniul de activare apare doar dupa o formatare a device-ului, deci nu mai exista nici un fel de informatie in iPhone/iPad in momentul acelui bypass. Singurul pericol este ca cel care a gasit/furat iPhone-ul il va putea folosi in loc sa il tina intr-un sertar.

 • Chico

  Da si tu mai multe detalii cum fac sa ramana blocat in ecranul ala de pornire ca nu sta decat o secunda si revinde de une a plecat te rog, multumesc.

 • Chico

  Da si tu mai multe detalii cum fac sa ramana blocat in ecranul ala de pornire ca nu sta decat o secunda si revine de unde a plecat te rog, multumesc!

 • Mihai V

  :))