Galaxy S8 – cu 20% mai scump decat Galaxy S7 ?

Galaxy S8 ar putea fi cu pana la 20% mai scump decat Galaxy S7, cresterea de pret fiind data de costurile mai mari pentru componente.

17

Galaxy S8 ar putea fi cu pana la 20% mai scump decat Galaxy S7 conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, compania Samsung avand planuri mari pentru noul sau smartphone. Utilizatorii din lumea intreaga s-au plans de pretul Galaxy S7 si S7 Edge ca fiind prea mare, insa iata ca Galaxy S8 ar urma sa fie deasemenea mai scump decat predecesoarele sale.

Conform celor care sustin ca Galaxy S8 ar putea fi cu 20% mai scump decat Galaxy S7, diferenta de pret ar veni de la integrarea noului asistent Viv, dar si de la componentele mai scumpe. Samsung a cumparat Viv special pentru Galaxy S8 si a cheltuit peste 200 de milioane de dolari, iar acum ar vrea sa recupereze banii de la clientii care vor cumpara terminalul in 2017.

Problema in momentul de fata sta in faptul ca Galaxy S8 ar putea fi prea scump pentru cei interesati de el, iar asta daca ne gandim ca Galaxy S7 a costat intre 750 – 800 de euro. Adaugand inca 20% la aceste preturi, Galaxy S8 ar putea avea un pret minim de 900 de euro, foarte mare pentru un smartphone, asa ca este dificil de luat in serios acest zvon, chiar daca vine de la Goldman Sachs.

Galaxy S8 ar putea fi cu 20% mai scump decat Galaxy S7

Samsung a tot crescut pretul terminalelor din seria Galaxy in ultimii ani, insa daca acest zvon este adevarat, atunci Galaxy S8 va fi cel mai scump smartphone lansat de Samsung. Vorbim aici atat despre preturile pentru versiunea standard, care pana acum nu au depasit 800 de euro, cat si pentru versiunile care au mai mult spatiu de stocare, sau alte functii.

Galaxy S8 la un pret de pornire de 900 de euro va tine departe extrem de multi clienti care nu vor dori sa cumpere terminalul in rate, sau cu subventie de la operatori. Vorbim despre o suma foarte mare pe care analistii o prezic pentru Galaxy S8, iar Samsung ar risca extrem de multe daca ar alege sa o aplice pentru terminal.

“We expect raw material prices to rise 15-20% compared to the Galaxy S7. If raw material prices rise, retail sales price hikes will be considered.”

Voi ati cumpara un iPhone care ar avea un pret de pornire de 900 de euro, avand in vedere ca si pentru iPhone 8 ne putem astepta la un pret de vanzare foarte mare.

galaxy-s8-scump-galaxy-s7