CES 2017 – tehnologia revolutionara pentru iPhone 8

CES 2017 ne aduce o tehnologie revolutionara pentru iPhone 8 din partea Synaptics, ea combinand citirea amprentelor cu recunoasterea faciala.

Inaintea inceperii CES 2017, cei de la Synaptics au prezentat o noua tehnologie menita sa imbunatateasca radical securitatea terminalelor mobile vandute in lumea intreaga. Synaptics este partenerul Apple care furnizeaza componente folosite pentru ecranele iPhone si iPad, iar pentru iPhone 8 ar putea oferi noi componente importante pentru produsele Apple.

Mai exact, astazi cei de la Synaptics au anuntat un nou sistem biometric de securizare a terminalelor mobile, el folosindu-se de amprente si recunoasterea faciala. Synaptics a dezvoltat aceste sistem impreuna cu o companie numita KeyLemon, el permitand deblocarea unui smartphone sau a unei tablete folosind amprenta sau recunoasterea fetei.

Spre deosebire de sistemele actuale, cel prezentat de catre Synaptics inaintea CES 2017 poate impune dubla autentificare pentru o varietate de actiuni. Aici vorbim despre tranzactii bancare, accesarea datelor, sau orice altceva ar dori utilizatorul sa faca, sistemele actuale impunand o singura metoda de autentificare biometrica, dar totul s-ar putea schimba in curand.

CES 2017 – tehnologia revolutionara pentru iPhone 8

Synaptics sustine ca sistemul se foloseste de inteligenta artificiala pentru a distinge intre degete reale si unele sintetice, ideea fiind extrem de interesanta. Pentru recunoasterea faciala, sistemul scaneaza miscarile ochilor, clipirile si miscarile capului pentru a-si da seama daca are in fata o persoana reala si a permite autentificarea in sistem, sau autorizarea actiunilor.

“The Synaptics multi-factor fusion engine combines authentication scores from multiple biometrics to determine verification. This increases overall system security as both fingerprint and facial factors have to meet minimum threshold requirements before authentication. In addition, the fusion engine improves usability as lower individual verification thresholds still result in greater security.”

Avand in vedere ca iPhone 8 ar putea veni cu un panou frontal ce nu are un buton Home, deci implicit nici cititor de amprente integrat in el, solutia celor de la Synaptics ar putea oferi o experienta noua pentru a ne debloca terminalele in viata de zi cu zi, sau pentru autorizarea de plati mobile, de achizitii online si multe altele.

Chiar daca acest sistem a fost prezentat inaintea CES 2017, este greu de spus cand va fi lansat, insa teoretic, el ar trebui sa fie disponibil in timp util pentru implementare in iPhone 8.

ces-2017-iphone-8-biometric