iOS 10.3.1 downgrade ar putea fi posibil

iOS 10.3.1 jailbreak a fost anuntat zilele trecute de catre un cunoscut cercetator in securitate informatica, iar asta a generat isterie in randul celor care asteapta o solutie de jailbreak. Acest cercetator a declarat ca are un kernel exploit pentru iOS 10.3.1, pe care probabil il va combina cu altele, iar in cursul acestei veri ar putea sa lanseze o solutie de jailbreak pentru iOS 10.3.1, sau poate chiar si pentru iOS 10.3.2, sau iOS 10.3.3.

Desi deocamdata nu se stie exact ce vom primi, se pare ca un iOS 10.3.1 downgrade la iOS 10.2 ar putea fi posibil multumita acestor noi exploit-uri pe care cercetatorul in securitate informatica le-ar avea. Informatia a fost oferita de catre Luca Todesco, omul care a lansat singurele solutii de jailbreak pentru iOS 10, deci putem avea incredere ca el stie intr-adevar ceea ce spune.

Acesta afirma ca persoanele care au salvat SHSH blobs pentru iOS 10.2 folosind programele dedicate, ar putea face iOS 10.3.1 downgrade utilizand acest nou exploit anuntat zilele trecute. Desigur ca daca nu ati salvat aceste fisiere SHSH, acum nu o mai puteti face, asa ca n-ati mai putea reveni nici la iOS 10.2, pentru care exista de ceva vreme o solutie de jailbreak disponibila pentru unele terminale iPhone si tablete iPad.

Pana cand posibila solutie de iOS 10.3.1 jailbreak ar trebui sa fie lansata mai este vreme lunga, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in final. Cert este ca exista sanse ca o solutie de iOS 10.3.1 jailbreak sa ne fie pusa la dispozitie in viitorul nu foarte indepartat, iar asta este o veste extrem de buna.