Prima Pagina Intel Chip-ul A10X Fusion este egal cu procesorul Intel i5 in performante

Chip-ul A10X Fusion este egal cu procesorul Intel i5 in performante

Noul chip A10X Fusion implementat de catre compania Apple in iPad Pro 10.5 inch este egal in performante cu procesorul Intel i5-6400T, conformunui nou test. Mai jos puteti vedea rezultatul unui test de performante intre iPad Pro 10.5 inch si un iMac, iar chip-ul A10X Fusion are aproape aceeasi putere de procesare single-core precum procesorul Intel i5-6400T.

Desi in testul multi-core procesorul Intel i5-6400T este mai performant decat cel A10X Fusion, dar asta petnru ca are un nucleu in plus fata de procesorul Apple. Daca noul chip A10X Fusion ar fi avut un procesor cu 4 nuclee reale in loc de 3 si 6 thread-uri, atunci performantele multi-core ar fi cel putin egale cu cele ale procesorului Intel i5-6400T.

Daca este sa fim complet sinceri, puterea de procesare a noului chip A10X Fusion este absolut uimitoare, pentru ca a egala un procesor Intel i5-6400T este ceva greu de crezut pentru multi. Cred ca nimeni nu se astepta ca noul chip A10X Fusion sa aiba o putere de procesare la fel de mare precum un procesor Intel i5-6400T, asa ca Apple merita laudata pentru asta.

Daca noul chip A10X Fusion are putere de procesare atat de mare in comparatie cu un procesor Intel i5-6400T, atunci viitorul chip A11 pentru iPhone 8 ar putea fi la fel de performant. Compania Apple va creste performantele iPhone 8 cu un nou chip A11 in toamna, iar A10X Fusion ne ofera posibilitatea de a vedea in premiera ceea ce vom avea atunci in noul smartphone.

A10X Fusion Intel i5 6400T

 • Srb Srb

  Domne, nu auzi ca SD din samsung galaxy S1 e mai puternic ??
  iar A11 nu are cum sa fie mai puternic sau egal cu A10X pt ca unul este pt tableta si celalalt pt smartphone, WORLDS APART DA???

 • Daca e sa fim sinceri, cred ca A11 va trece de 7000 de puncte in geekbench, dar nu va ajunge la 9000.

 • Srb Srb

  sincer ma astept sa fie la fel de bun, din moment ce are nevoie de procesare f buna, ca sa tina rezolutia noua care va fi peste fullhd din iphone 8 etc
  Daca tin bine minte A10 a fost mai ok ca A9x,deci ma astept sa se repete istoria. Oricum viitorul suna bine

 • Mr. Tambourine Man

  A11 degeaba va fi puternic, dacă aplicațiile Calendar si Phone se vor deschide cu 0,00000001 secunde mai repede pe Esopt

 • Srb Srb

  https://www.youtube.com/watch?v=fR2guTtnfFg
  https://www.youtube.com/watch?v=2cGhWQ740jg
  https://www.youtube.com/watch?v=-Hf5prRZIeg

  Nu domne, faza cu 120hz si ce face apple cu display nu or sa fie vizibile asa cum este trecerea de la 400ppi la 800 ppi sau 8000ppi pt un telefon

 • marcel

  Cu ce ajuta .. single core ? Si care este mai important ? Single sau multi core …… ast rasp

 • Srb Srb

  in ios conteaza singe core, mai ales in aplicatii simpliste. De ex daca folosesti procreate ai nevoie si de un multi core si gpu bun sa ai 60fps

 • Srb Srb

  din ce am observat, multi core la ipad functioneaza cumva la fel precum un i7 Hyper-Threading

 • Srb Srb

  “The 10.5” iPad Pro’s display feels nicer and looks like the future.”

 • andrew

  Srb, ce boala te încearcă ? 😂 Simți cum produsele Samsung te “împung” in spate ? Te doare concurența ? Aici e vorba de produse Apple, de ce aduci in discuție Samsung ?

 • mcaani

  Off topic imi cer mii de scuze ! Va rog sa ma ajutati cu o problema.. am un iphone 5 ios 6.1.4 ..acum cateva zile i am facut jb si azi am vrut sa ii dau restore deoarece nu mai vreau jb dar primesc eroarea 3194 la itunes … host’urile nu le gasesc …ce as putea face ?

 • marcel

  imi e si rusine ce amarat de scor ia i5 meu in geekbench :))) Single-Core Score 3421 Multi-Core Score 6206 …. ce i drept nu stiu cat de bune sunt aceste teste pe windows , procesoru pe durata testului a urcat max la 40% si a stat rece sub 50*c … pe video 16000 OpenCL

 • Andreea

  Mcaani nu o poți rezolva problema decât in service și după ce îl repari sa îl vinzi! Vei avea problema asta mereu. Eu de 2 ori am pățit asta cu el in 3 săptămâni și mi-a zis cel de la service sa îl vând!
  Așa este când faci jailbreak!

 • mcaani

  Mersii frumos @Andreea… deocamdata il tin asa pana mai prin unu cu softu asta

 • mcaani

  @mersii frumos ! Dar am incercat si asta ..problema e ca in hosts nu le am pe acelea ca sa le pot sterge …