iPhone 8 – ecranul True Tone si Acomodarea

iPhone 8 are ecranul True Tone din iPad si el necesita o perioada de acomodare pentru unii clienti noi ai companiei Apple care nu au mai folosit un asemenea ecran.

iPhone 8 are ecranul True Tone din tabletele iPad Pro si daca nu ati mai folosit vreodata unul, e posibil sa fie nevoie de o perioada de acomodare cu el. Ecranul True Tone a fost gandit de catre compania Apple ca o evolutie a functiei Night Shift, care ajusteaza automat luminozitatea si culorile ecranului in functie de lumina ambientala, iPhone 8 avand practic un ecran cu mult mai avansat decat cel al iPhone 7.

iPhone 8 are practic un ecran care separat de senzorul de lumina ambientala are alti cativa senzori separati care percep lumina din jurul nostru si ajusteaza balanta de alb a culorilor in functie de ea. In aceasta idee, ecranul iPhone 8 isi schimba culoarea in functie de lumina ambientala, iar din culorile reci, standard, uneori puteti vedea culori calde, galbui, Apple spunand ca ele sunt naturale, dar totul depinde de perceptia feicaruia.

iPhone 8 m-a facut sa dezactivez functia True Tone a ecranului dupa doar o ora de folosire pentru ca mi se parea ca ecranul afiseaza culori prea galbul pentru placul meu. True Tone nu are functii de setare, iar de la prima activare se observa imediat o schimbare a culorilor, in lumina soarelui diferenta fata de utilizarea cu ea dezactivata fiind mica, insa in incaperile cu lumina slaba, iPhone 8 va avea un ecran mai galbui decat de obicei.

iPhone 8 – ecranul True Tone si acomodarea

iPhone 8 va modifica, prin noua functie True Tone, culorile ecranului intr-un mod similar cu cel oferit de catre functia Night Shift, doar ca asta se intampla in mod constant. Functia Night Shift se activeaza la anumite ore, daca nu o doriti activa tot timpul, insa functia True Tone a ecranului iPhone 8 este activa constant si ajusteaza constant culorile ecranului in functie de lumina ambientala a locului in care ne aflam.

iPhone 8 are nevoie de o perioada de acomodare cu aceasta functie, ea trebuind activata initial in procesul de setare al telefonului, iar apoi se poate dezactiva din meniul sliderului penru controlarea luminozitatii. N-am fost niciodata un fan al functiei Night Shift, iar True Tone nu ma convinge deloc pe iPhone 8, dar pe tabletele iPad e mai utila din cauza ecranului de dimensiune mai mare si mai obositor.

iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X au toate ecrane True Tone, deci pentru toate va puteti folosi de aceasta functie, ea putandu-va face serile mai linistite cand va folositi telefoanele. Stiu ca multi dintre voi ati inceput sa va primiti telefoanele iPhone 8 si iPhone 8 Plus, asa ca sunt curios sa aflu parerea voastra in legatura cu functia True Tone.

iPhone 8 ecranul True Tone Acomodare