Iata cate Produse Apple sunt Cumparate Direct din Magazinele sale

Iata cate dintre produsele companiei Apple sunt vandute direct prin magazinele sale si prin magazinele partenerilor care le au in oferta proprie.

Apple vinde o gama foarte variata de produse in momentul de fata si are peste 400 de magazine in lumea intreaga, insa oare cate dintre produsele sale sunt cumparate direct din Apple Store ? Ei bine asta s-au intrebat si analistii americani, acestia facand cateva investigatii pentru a descoperi cam ce procent din produsele celor de la Apple sunt cumparate direct din Apple Store si cce procente de clienti atrag partenerii Apple.

Doar 10% dintre toate telefoanele iPhone vandute anual sunt cumparate direct de la compania Apple, peste 70% dintre ele fiind de fapt achizitionate de la operatorii de telefonie mobila. Aceasta diferenta intre procente este cat se poate de normala pentru ca operatorii de telefonie mobila ofera subventii pentru telefoanele iPhone comercializate, in timp ce Apple are un program de vanzare in rate, dar fara abonamente.

Apple vinde mult mai multe tablete iPad prin magazinele sale decat telefoane iPhone, aici procentul fiind de 20%, in timp ce marile lanturi de retail vand mai multe. Nici operatorii de telefonie mobila nu au un procent slab pentru aceasta categorie, insa el paleste in fata celui inregistrat pentru telefoanele iPhone, dar acest lucru este perfect normal din moment ce tabletele nu sunt la fel de populare.

Apple vinde mai multe Mac-uri prin magazinele sale decat prin parteneri, iar aici avem din nou ceva normal, pentru ca vorbim despre produse mai complexe, ce sunt mai usor de cumparat din magazine. Nu se stie care este situatia in Europa, dar in cazul iPhone sunt destul de sigur ca procentele sunt extrem de apropiate.

apple produse cumparte

25 COMENTARII

  1. Normal, pentru că sunt subvenționate iar clientul îl plătește în 24 de luni, cât durează contractul de telefonie. Puțini sunt aceia care se vor duce cu 900-1200€ cash și să achiziționeze un iPhone.

  2. Cand a aparut primul Iphone, l-am vazut la un dealer de telefonie, si am dat pe loc $700 si ceva, insa de atunci am multe modele, insa chiar absolut toate le-am cumparat personal din Apple Store, Factory Unlock !
    Sa nu mai vorbesc de alte produse, exemplu am Iwatch seria 2 care doar l-am deschis cutia sa-l vad, insa si acum e printr-o lada, nu-l folosesc .

  3. Asta e gyany din las fierbinti!
    De fapt vrea doar sa se dea mare, numai ca eu nu vad decat gyany.
    Nu stiu: cum as putea sa dau de tine, sa te proslavesc, sa-ti ung picioarele cu mir?
    Da-mi adresa ta!

  4. Când mi-am cumpărat iphone 8 plus deși nu l-am luat de la un operator am preferat să nu-l cumpăr din apple store pentru un motiv destul de simplu, garanția.
    Daca îl luam din apple store primeam 1 an de garanție insa eu l-am luat din Darty și am primit 2 ani de garanție.
    Daca se strica în primul an pot să mă duc oricum la apple store sa mi-l schimbe.

  5. Ai fost foarte foarte prost informat. Acea garanție Apple de 1 an nu înseamnă ca Apple oferă doar 1 an de garanție. Înseamnă ca oferă 1 an de garanție național și internațional. De exmplu dacă îți cumperi un produs Apple dintr-un Apple Store din Franța de exemplu, cu acea garanție de 1 an te poți duce cu acel produs la orice Apple Store care este stabilit in unul din statele membre ale Uniunii Europene. După ce a trecut acel an mai ai încă 1 an dar atunci trebuie sa duci dispozitivul doar la acel Apple Store de unde ai achiziționat dispozitivul. Orice produs electronic care se vinde in Europa, vine însoțit de minim 2 ani de garanție care este obligatorie. Eu am achiziționat anul trecut un MacBook Pro 15” cu AppleCare, dintr-un Apple Store, și am garanție totala de 3 ani. Cei 2 ani care se dau obligatoriu plus încă 1 an pentru Apple Care.

  6. Din cate stiam eu apple ofera 1 an de garantie.
    In unele tari (ex.italia) au fost amendati pt. Ca vindeau applecare ce acoperea al-2 an de garantie care trebuia sa fie prin lege.

  7. Cum am mai spus: eu am cumpărat Mac-ul in Noiembrie 2017 și are garanție pana in Noiembrie 2019. Am actele, factura, contul Apple…peste tot este scris negru pe alb. La Mac-uri, cu AppleCare mai prelungești garanția cu încă un an, adică sunt 3 ani in total de la achiziția produsului. In schimb la iPhone, cu AppleCare vei avea tot 2 ani, dar diferența este ca in al 2-lea an îți schimba gratis căștile și cablul de încărcare in caz ca ți s-au rupt, sau bateria in care prezintă un nivel de uzura sub un anumit procentaj, nu mai știu exact care este procentajul, dar îl verifica ei. Chiar săptămâna trecută am întrebat pentru ca eram interesat sa achiziționez AppleCare cu iPhone X dar pana la urma nu cred ca mai iau AppleCare, pentru mine nu prea îl văd folositor deoarece mie niciodată nu mi s-au rupt căștile sau cablurile pentru ca am grija de ele. Cât despre baterie, cu siguranța ca cei de Apple vor pune un prag minim care va fi greu de realizat.

  8. Poate este asa în alte tari insa nu și în Franța. Am întrebat în mai multe magazine apple store și în toate am primit același răspuns: garantia apple pentru iPhone este 1 an. Vrei 2 ani cumperi AppleCare și ai 2 ani. Poate ca legal este cum spui tu insa momentan încă își fac de cap aici.

  9. Nu știu ce sa zic. Orice vânzător de produse electronice indiferent ca este Apple, Samsung, sau un bazar chinez, toți sunt obligați prin lege sa dea garanție de 2 ani. Este normativa Europeană, se aplica tuturor țărilor membre. Chiar m-ai făcut curios și o sa ma interesez.

  10. Normal asa este însă mereu apple găsește o modalitate să scape! Ideia este ca deși eu l-am cumpărat din already magazin eu tot ma pot duce în primul an cu el la reparat -schimbat în apple store. Nici măcar nu trebuie să le arat factura. Am schimbat 2 telefoane asa.

  11. Deci ce îți spuneam este real, inclusiv in Franța. Toate produsele inclusiv cele vândute de Apple Store, au garanție de 2 ani. Primul an este internațional iar cel de-al doilea doar local. Cumva Apple încearcă sa însele clienții mai putini cunoscători, punând acea garanție de 1 an cu litere mari, dând impresia ca produsele lor au o garanție de doar 1 an. Cu aceasta practica ei vor sa obțină mai multe vânzări de AppleCare. Ți-e când ți-au spus ca produsele lor au garanție de 1 an, aveau dreptate dar nu prea. Adică tu nu ai făcut întrebarea corecta. Și ei pe asta se și bazează. Și mie mi s-a întâmplat prima data. Tu ai întrebat de Garanția Apple și ei ți-au răspuns, de 1 an. Și așa și este. Este vorba de garanția de 1 an internațională. Tu atunci trebuia sa le spui, cum le-am spus și eu: “Eu știam ca toate produsele au garanție de 2 ani”. Și atunci au început să-mi spună ca așa este, este de 2 ani, dar ei se refereau la garanția Apple, care este de 1 an. Sunt niște parșivi și merg pe naivitatea sau dezinformarea oamenilor. Chiar te rog, când ai timp, sa mergi la un Apple Store și sa mai intrebi încă o data de garanția produselor vândute direct de ei. Și Întreabă-i cum este cu garanția Europeană de a ani, sa vezi ce-ți zic.

  12. Una peste alta au o politică de rahat. Eu nu am întrebat de garanția internațională ci doar de garanție. Legal bănuiam ca sunt obligați insa nu sunt genul să mă țigănesc. Cum spuneam, ma pot duce oricând la apple pentru garanție chiar dacă telefonul a fost cumpărat în alt magazin asa ca este mai simplu pentru mine.

  13. Te înțeleg, nu ai întrebat de garanția internațională, ai întrebat de garanția Apple. Ei numesc aceasta garanție internațională de 1 an, “Garanția Apple”. Practic duc clienții in eroare, dar din punct de vedere ei sunt acoperiți, pentru ca in realitate îți oferă 2 ani. Ei vor doar sa facă clientul sa cumpere acea garanție AppleCare care in cazul unui Mac poate sa merite, dar in cazul unui iPad sau iPhone, nu prea. Nu este vorba de țigănie, dar treci când ai timp, ca și cum ai vrea să-ți cumperi un produs nou și te interesezi de garanție. Dacă îți spun tot 1 an, fă-te ca nu știi, intreaba cum e treaba cu garanția de 2 ani. Atunci trebuie să-ți spună de acea garanție de 2 ani.

  14. ?? Îți spun din experiența, pentru ca și pe mine au încercat sa ma păcălească. Iar dacă citești termenii garanție AppleCare, vei fi si mai confuz. Practic încearcă sa te bage in ceata, sa te ameteasca.

  15. Pai aia e ideea probabil sa te faca sa cumperi applecare.
    De aceea au fost amendați.
    E clar acum.1 an la apple al 2 an la magazinul de unde a fost cumparat.
    A mai fost in trecut si alti producatori care au avut garantia asa.

  16. Lucrez in domeniu si stiu despre ce vb…dar crede-ma ca si unii clienti mint de ingheata apele si au niște pretentii de iti vine sa ii iei la suturi.

  17. Deci orice produs Apple are următoarea garanție in tarile din Uniunea Europeană: dacă îl cumperi de la orice magazin non Apple, ai garanție de 1 an la orice Apple Store, iar al doilea an, îl poți duce doar la magazinul de la care l-ai cumpărat. Dacă îl cumperi dintr-un Apple Store, este aceeași poveste, primul an internațional in orice Apple Store din Europa, iar cel de-al doilea an doar la Apple Store-ul de unde l-ai cumpărat. Cu AppleCare pentru Mac ai primul an internațional iar următorii 2 ani la Apple Store național, deci 3 ani in total de la data achiziționării. Cu AppleCare pentru iPad sau iPhone ai 1 an internațional iar al doilea la Apple Store național, deci 2 ani in total de la data achiziționării.

  18. Am vrut sa clarific aceasta treaba pentru ca orice viitor cumpărător al unui produs Apple, dacă merge într-un Apple Store, sa nu cada in plasa acelor agenți, care sunt puși acolo sa vândă, și sa achiziționeze acea garanție extinsă AppleCare dacă nu au nevoie de ea. Eu o văd rentabila doar in cazul unui Mac, nu și in cazul unui iPad sau iPhone.

  19. @myimyic@
    Ce te face sa crezi ca m-ar interesa mirul ?
    Ulei este si pe aici !
    Nu fi superstitios ori superstitioasa, ca n-am nici un interes sa postez aiurea, oricum este indecent sa spun defapt ce am.
    Scuze

  20. ultima fraza spune de garantia comerciala si nu cea legala.
    cea legala este de 2 ani si nici apple nu poate sa o nege.
    daca mergi la magazinul de unde ai cumparat produsul cred ca e imposibil sa refuze garantia.

  21. În mod normal asa este însă cum a zis și Aurelian, dacă nu pui întrebările cum trebuie te trimit la plimbare. Majoritatea persoanelor în Franța trăiesc cu impresia ca apple oferă 1 an de garanție și nu au ce face.