Iata cate Produse Apple sunt Cumparate Direct din Magazinele sale

Iata cate dintre produsele companiei Apple sunt vandute direct prin magazinele sale si prin magazinele partenerilor care le au in oferta proprie.

Apple vinde o gama foarte variata de produse in momentul de fata si are peste 400 de magazine in lumea intreaga, insa oare cate dintre produsele sale sunt cumparate direct din Apple Store ? Ei bine asta s-au intrebat si analistii americani, acestia facand cateva investigatii pentru a descoperi cam ce procent din produsele celor de la Apple sunt cumparate direct din Apple Store si cce procente de clienti atrag partenerii Apple.

Doar 10% dintre toate telefoanele iPhone vandute anual sunt cumparate direct de la compania Apple, peste 70% dintre ele fiind de fapt achizitionate de la operatorii de telefonie mobila. Aceasta diferenta intre procente este cat se poate de normala pentru ca operatorii de telefonie mobila ofera subventii pentru telefoanele iPhone comercializate, in timp ce Apple are un program de vanzare in rate, dar fara abonamente.

Apple vinde mult mai multe tablete iPad prin magazinele sale decat telefoane iPhone, aici procentul fiind de 20%, in timp ce marile lanturi de retail vand mai multe. Nici operatorii de telefonie mobila nu au un procent slab pentru aceasta categorie, insa el paleste in fata celui inregistrat pentru telefoanele iPhone, dar acest lucru este perfect normal din moment ce tabletele nu sunt la fel de populare.

Apple vinde mai multe Mac-uri prin magazinele sale decat prin parteneri, iar aici avem din nou ceva normal, pentru ca vorbim despre produse mai complexe, ce sunt mai usor de cumparat din magazine. Nu se stie care este situatia in Europa, dar in cazul iPhone sunt destul de sigur ca procentele sunt extrem de apropiate.

apple produse cumparte