iPhone X aduce Primul Proces pentru Apple

iPhone X aduce primul proces pentru compania Apple, americanii fiind acuzati ca au folosit fara drept o denumire pentru una dintre functiile noi ale telefonului.

iPhone X aduce un prim proces pentru compania Apple, americanii fiind actionati in judecata de catre un dezvoltator de aplicatii care isi distribuie creatiile prin intermediul AppStore. Acesta sustine ca de aproape 3 ani de zile foloseste marca Animoji pentru produsele sale, iar acum cei de la Apple o utilizeaza pentru caracterele moji animate din iPhone X, el avand deja inregistrata ca marca denumirea folosita de catre Apple.

iPhone X ne va permite sa folosim sistemul de recunostere faciala al Face ID pentru a anima caractere emoji, numite Animoji, pe care le putem trimite mai apoi oricaror alte persoane. Problema este ca denumirea Animoji folosita in iPhone X de catre compania Apple a fost inregistrata in cursul anului 2015 de catre un dezvoltator de aplicatii pentru propriile titluri distribuite prin intermediul AppStore, detinut de Apple.

iPhone X are folosita denumirea Animoji pentru functia bazata pe Face ID cu Apple incalcand in mod voit brevetul de marca pentru acest cuvant, incercand chiar sa cumpere brevetul inainte de a prezenta telefonul. Chiar daca nu a reusit sa cumpere brevetul de marca pentru cuvantul Animoji, compania apple a prezentat oricum iPhone X pentru lumea intreaga si ar putea plati destul de mult pentru asta.

iPhone X aduce primul proces pentru Apple

iPhone X este singurul telefon pentru care se foloseste aceasta denumire, iar compania Apple a depus deja o cerere la brevetul de inventii si marci din SUA pentru a cere anularea marcii inregistrate. Dezvoltatorul a fost contactat in vara de catre diverse companii care s-au oferit sa cumpere marca, el fiind de parere ca acestea ar fi intrat in contact cu el in numele companiei Apple, dar a refuzat sa faca vanzarea.

„This is a textbook case of willful, deliberate trademark infringement. With full awareness of Plaintiffs’ ANIMOJI mark, Apple decided to take the name and pretend to the world that „Animoji” was original to Apple. Far from it. Apple knew that Plaintiffs have used the ANIMOJI mark to brand a messaging product available for download on Apple’s own App Store. Indeed, Apple offered to buy Plaintiffs’ mark but was rebuffed. Instead of using the creativity on which Apple developed its worldwide reputation, Apple simply plucked the name from a developer on its own App Store.”

iPhone X a fost prezentat de Apple dupa ce dezvoltatorul a fost amenintat ca risca sa i se anuleze brevetul de marca pentru denumirea Animoji, iar Apple incearca sa faca asta acum. Daca anularea nu se va face pana cand iPhone X va fi lansat, atunci APple va trebui sa-i plateasca dezvoltatorului despagubiri pentru ca foloseste denumirea fara drept, iar daca nu va reusi sa o anuleze, va trebui sa o cumpere, foarte scump.

iPhone X are in aceasta functie Animoji ceva ce nu multa lume si-ar fi dorit sa vada intr-un telefon mobil, dar compania Apple este de o cu totul alta parere, asa ca actioneaza cum vrea. Acestea fiind spuse, e mai mult ca probabil ca Apple sa fi ignorat munca unui dezvoltator pentru a folosi o denumire in iPhone X inainte de a lansa telefonul, solutia corecta pentru o companie atat de bogata, si corecta asa cum se descrie ea, fiind sa cumpere brevetul.

iPhone X proces Apple

Articolul precedenteMAG – 20 octombrie cu Promotii la Smartwatch
Articolul următorApple Watch X – Ceasul Inspirat de iPhone X
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.