Huawei e Departe de a Ajunge Apple in Vanzarile Smartphone

Huawei ramane in continuare in urma Apple in vanzarile de smartphone-uri, compania anuntand totusi o crestere fata de anii anteriori, dar cu limite la profit.

Huawei, in ciuda tuturor informatiilor aparute in ultimele luni, nu a intrecut Apple in vanzarile de smartphone-uri si nici nu pare sa fie capabila sa o faca prea curand. Conform companiei chinezesti, vanzarile sale de smartphone-uri au fost cu putin mai mari de 100 de milioane de unitati in primele trei trimestre fiscale ale anului 2017, cu 19% mai mari decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent.

In baza acestei cresteri bune in vanzari, incasarile companiei chinezesti au crescut cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar despre profit nu se vorbeste. Acum cateva luni presedintele companiei se plangea de faptul ca exista profit prea mic pentru incasarile inregistrate, iar asta pentru ca se vand in principal telefoane foarte ieftine, dar exista speranta ca seria Huawei Mate 10 va schimba asta.

Huawei este departe de a ajunge Apple in vanzarile smartphone

huawei vanzari Apple

Huawei are in momentul de fata parteneri care-i vand produsele in 42,300 de locatii din intreaga lume, si aceasta cifra crescand cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru a-si imbunatati imaginea la nivel global si a creste incasarile, compania incearca sa lanseze mai multe smartphone-uri premium, din care sa faca si mai mult profit, dar e putin probabil sa intreaca prea curand Apple in vanzari.

Desi unele cifre recente aratau ca vanzarile din iunie si iulie ale Huawei au plasat-o peste compania Apple, cand vorbim despre vanzarile totale, chinezii inca mai au de recuperat. Este drept ca diferenta dintre cele doua companii este din ce in ce mai mica, dar 2017 nu va fi anul in care cei din Cupertino vor fi intrecuti, iar multumita iPhone 8 si iPhone X s-ar putea sa nu vedem ceva diferit in 2018 din vreun punct de vedere.

“Huawei said Saturday its mobile phone shipments have exceeded 100 million units, up 19 percent year-on-year, in the first three quarters this year. The growth raised the company’s operating revenue by more than 30 percent from January to September.”