Componentele PC pentru un calculator perfect

Cum alegi cele mai bune componente pentru a-ti crea un calculator perfect pentru gaming, navigare pe internet, editare video, sau orice ai avea nevoie.

Daca esti in cautarea unor componente PC care sa te ajute sa-ti faci un upgrade calculatorului, sau sa-ti faci unul perfect pentru orice ai nevoie, atunci iata cateva sfaturi. Incepem cu placa de baza care aduna functionalitatea tuturor componentelor PC, ASUS si Gigabyte fiind producatorii spre care ar trebui sa iti indrepti cam toata atentia, pretul minim pentru o placa buna pe termen lung fiind de macar 500 de LEI.

Trecem acum la procesor, cel care va coordona multe dintre componentele PC pe care le vei alege, iar aici pentru mine Intel a fost intotdeauna producatorul pe care m-am bazat. Am avut si procesoare AMD, insa performantele si fiabilitatea in overclocking nu au egalat vreodata ceea ce au oferit componentele PC de la Intel, asa ca n-as putea sa va indrum spre altceva.

Mergem mai departe si urmatoarea componenta PC pe care ar trebui sa o aveti serios in vedere este sursa, Corsair, Thermaltake sau Seasonic fiind producatori buni. In ceea ce priveste placa video, folosesc AMD de cativa ani si sunt foarte multumit, insa Nvidia face placi video cel putin la fel de bune, iar pentru aceste componente PC va puteti uita serios la ASUS, Gibayte, Sapphire, sau EVGA pentru performante de top.

Componentele PC pentru un calculator perfect

Lista componentelor PC continua cu un SSD bun, iar aici va puteti gandi foarte serios la Corsair, Intel, Crucial sau Samsung pentru fiabilitate si performante foarte bune. Daca vreti un HDD, atunci puteti avea in vedere Western Digital, Samsung, sau Seagate, toti facand produse extrem de bune pe care va puteti baza pe termen lung.

Pentru memoriile RAM, extrem de importante cand aliniati o lista de componente PC pentru calculatorul perfect, trebuie sa aveti in vedere Corsair, Samsung, Crucial sau G.Skill. Toate aceste componente PC merita si o carcasa pe masura, una care sa le poata sustine pe toate si sa aiba suficient cablu pentru a ascunde cablurile, si pentru a face ventilatia cat mai usoara.

A construi un calculator perfect tine foarte mult de modul in care alegeti componentele PC, acestea trebuind sa fie intr-o armonie deplina pentru a va oferi si performante pe masura.

componente pc calculator perfect