Expertii NU Recomanda Tinerea Telefoanelor Mobile in Buzunare

Expertii americani le recomanda utilizatorilor de telefoane mobile sa evite sa tina telefoanele prea aproape de copr, in cam orice conditii.

Surpriza, surpriza, expertii nu recomanda tinerea telefoanelor mobile in buzunare, iar aici vorbim despre cei din SUA, care au publicat recent o serie de recomandari pentru cei care folosesc asemenea produse. Conform recomandarilor facute de catre autoritati, utilizatorii de telefoane mobile ar trebui sa evite folosirea acestora in zonele cu semnal foarte slab, cand fac streaming video, sau sa le tina in buzunar.

Cea din urma recomandare este si cea mai neobisnuita dintre toate pentru ca majoritatea dintre noi tinem telefoanele in buzunare, pentru ca unde altundeva am putea sa le punem ? Expertii ar cam vrea sa le tinem in mana tot timpul, sau eventual sa le legam de un bat aflat la 1 metru in fata noastra, ori ca barbatii sa-si cumpere genti si sa le tina in ele, asa cum fac femeile, care sunt mai bine protejate, in definitiv.

Expertii americani recomanda si evitarea folosirii telefoanelor mobile atunci cand nu este necesar, deci puteti renunta la orele pierdute inutil pe Facebook, sau alte retele de socializare, pentru ca va fac rau. Desigur ca s-ar putea sa nu fiti afectati daca tineti telefonul la macar 1 metru de corp si nu vedeti nimic pe ecran, dar expertii spun ca asta e cea mai buna metoda de a ne proteja sanatate impotriva radiatiilor emise de telefoane.

“Keeping the phone away from the body. Reducing cell phone use when the signal is weak. Reducing the use of cell phones to stream audio or video, or to download or upload large files. Keeping the phone away from the bed at night. Removing headsets when not on a call. Avoiding products that claim to block radio frequency energy. These products may actually increase your exposure.

Dintre recomandarile de mai sus, exista doua pe care ar trebui sa le aveti in vedere si sa le practicati. Prima este tinerea telefonului cat mai departe de capul vostru noaptea, macar 1 metru pentru a nu va iradia absolut inutil cand dormiti. A doua recomandare este cea legata de castile Bluetooth, care n-ar trebui tinute in urechi cand nu sunt folosite, pentru ca, surpriza, surpriza, va iradiaza in mod constant.

experti recomanda telefon buzunar

8 COMENTARII

  1. Telefoanele nu emit radiatii. Ele emit un camp electromagnetic si numai la apelare. Acest camp de radiofrecventa ne inconjoara in permanenta fiind emis de electrocasnicele din jur si de releele de emisie-receptie. La telefoane semnalul emis catre releu este foarte slab. Atunci ce mai spunem de cei care locuiesc la ultimul etaj si au relee pe acoperis? Statiile de emisie-receptie, de pe automobile, au puteri de zeci de ori mai mari fata de telefoane.

  2. emit si receptioneaza impulsuri pe frecvente foarte periculoase , cuptorul cu microunde are 2300 mhz frecventa iar 4g-ul este si pe 2600 mhz ! chiar daca, putetea, este de cateva sute de ori mai mica , tot periculoasa ramane .

  3. Nu ma pronunt pe partea medicala, dar hai ca le-ai facut varza pe celelalte.
    1. Undele electromagnetice despre care vorbesti sunt tot radiatii. Razele X, undele radio, microundele, toate sunt radiatii. Si lumina e tot o radiatie. Nu trebuie sa confunzi radiatia cu radioactivitatea.
    2. GSM-ul nu emite pe frecventa radio ci pe cea a microundelor (chiar daca si microundele sunt tot unde radio). S-a ajuns la 2.6 Ghz pe gsm. Degeaba compari statiile de emisie receptie pe unde radio cu cele pe microunde. Statiile radio folosesc 446 Mhz