RO-ALERT: ATENTIE, Incepe iar Testarea Sistemului

RO-ALERT urmeaza sa intre intr-o noua runda de testare in Romania inainte ca sistemul sa devina operational in tara noastra, iata ce vei primi in telefon.

RO-ALERT Incepe Testarea Sistemului

RO-ALERT este sistemul creat de catre guvernul Romaniei pentru a alerta populatia in caz de urgenta majora, primele teste pentru el fiind facute cu cateva luni in urma, iar acum urmeaza sa fie facuta a doua runda. IGSU, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, a anuntat astazi ca maine urmeaza sa aiba loc noul test pentru RO-ALERT, iar persoanele care se afla in anumite zone din Bucuresti urmeaza sa primeasca un mesaj de alerta in telefoane.

RO-ALERT are facut acest al doilea test penru a se vedea daca sistemul este 100% pregatit pentru a fi folosit intr-o situatie reala de urgenta, iar mesajul de mai jos va fi primit de toti cei care au telefoane mobile, indiferent de retea. Testul facut astazi in Bucuresti pentru sistemul RO-ALERT este doar inceputul, deoarece daca el va fi un succes, atunci cei de la IGSU vor extinde testarile la nivel national pentru a verifica intregul sistem pe teritoriul tarii.

RO-ALERT: ATENTIE, Incepe iar Testarea Sistemului

RO-ALERT a fost testat cu succesu anul trecut, iar anul acesta ar trebui sa se intample acelasi lucru, insa cei de la IGSU n-au anuntat si zonele din Bucuresti in care urmeaza sa fie trimis mesajul SMS de mai jos. RO-ALERT va trimite mesajele SMS pe orice dispozitiv mobil care este capabil sa primeasca un asemenea tip de mesaj, iar reteaua in care va aflati nu conteaza, deoarece sistemul e gandit sa alerteze toti cetatenii din anumite zone ale Romaniei.

“”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. DSU-IGSU. Asigurăm cetăţenii că aceste testări sunt absolut necesare şi apelăm la înţelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.”

RO-ALERT, dupa lansarea oficial in Romania, va fi folosit pentru a trimite alerte pentru fenomene meteo extreme, inundatii care pun in pericol vietile oamenilor, atacuri teroriste, sau orice alt eveniment cu impact major asupra vietii omenesti. Nu se stie deocamdata cand va fi lansat in mod oficial sistemul RO-ALERT, insa e foarte probabil ca anul acesta sa avem in sfarsit un sistem care sa permita alertarea populatiei in legatura cu evenimentele majore.