22 COMENTARII

  1. Din păcate pentru ei așa mare e sărăcia acolo ca accepta condițiile astea inumane de lucru. Nu valorează 2 parale viața unui om acolo. Trist.

  2. Firmă serioasă cu CEO pe invers care consideră că a fi homo este cea mai de preț chestie pe care i-a dat-o Dumnezeu:

  3. Intre timp președintele Coreei de Sud se roagă de Samsung sa facă investiții în Nord , cică pentru a ajuta poporul Nord Corean și pt a ajuta relațiile bilaterale aflate (cică) pe o traiectorie bună

  4. Stie Apple de ce isi face productia in China – acolo nu sunt sindicate . Muncesc chinezii ca sclavii pe plantatie si sunt platiti cu ziua.

  5. Ca Samsung nu are nici o treaba cu China,așa-i? “Decât 150 milioane sunt fabricate” acolo pe plantație. Dar i-auzi ca și plantația li se pare prea scumpă,îl muta din cauza “high labor costs”. Probabil pe plantația mai săracă din India,Vietnam.
    “Samsung Electronics is currently manufacturing 50 percent of its mobile phones in Vietnam and only 8 percent in Korea.
    At present, Samsung Electronics is running six mobile phone manufacturing facilities in the six countries of Vietnam, China, India, Brazil, Indonesia, and Korea. The two plants in Vietnam have a combined annual production capacity of 240 million units. Samsung Electronics is planning to expand the plants at an investment of US$3 billion, and their capacity is expected to reach 270 million units at the end of this year.
    The two factories in China have a maximum capacity of 150 million phones. However, Samsung is looking to cut their production by approximately 40 million in view of the high labor costs in China.
    In India, its facilities with a capacity of 50 million are located in the Noida Industrial Complex on the outskirts of New Delhi. This region’s significance is on the rise these days as is seen in the fact that Samsung’s first Tizen phone, the Z1, made its world premiere here. Its proximity to Europe adds to the importance, too.
    The plants in Brazil and Indonesia are capable of manufacturing up to 12 million and 8 million mobile phones a year each. The two factories in Brazil are currently producing 6.5 million handsets per year and those in Jakarta were put into full-scale operation this month. The annual production capacity of its plant in Gumi, Korea is estimated at around 40 million units.”

  6. Te-ai nascut mai tarziu sau nu ai aflat despre imensul scandal de acum cativa ani legat de Apple si “exploatarea” chinezilor care fabrica iphoane ?
    Am spus eu ca Samsung nu face in China sau alte tari ?
    Dar macar ei fac 8% din telefoane in Coreea si marea majoritate a componentelor.
    Apple face 0 iPhoane in SUA .

  7. Singurul tau scop, on line, e sa trollezi impotriva Apple? Intreb pentru un vecin, care trolleaza pentru PSD!

  8. Măcar Apple nu-și otrăvește angajații in cunoștința de cauza.
    “De-a lungul anilor, am detaliat multe situații dramatice la fabricile sud coreenilor. Au fost dovezi că există mai mulți angajați minori, dar respectivele acuzații au pălit în fața accidentelor de muncă ce s-au reflectat în mai multe decese. Într-un caz particular, un muncitor a murit asfixiat din cauza unei scurgeri de gaze ignorate. Din păcate, indiferent de dovezi, condițiile de muncă nu s-au îmbunătățit, iar familia unei angajate care a decedat după o tumoră pe creier a fost nevoită să ajungă în fața Curții Supreme de Justiție din Coreea de Sud pentru a-și face dreptate în fața Samsung.
    Cazul tratat de Curtea Supremă a fost a lui Lee Yoon-jung, angajată la o fabrică Samsung în perioada 1997 – 2003. Tânăra a ajuns să fie diagnosticată cu o tumoră pe creier la vârsta de 30 de ani. Doi ani mai târziu, a decedat. Un tribunal inferior din Coreea de Sud a refuzat să ofere familiei angajatei compensații financiare pentru faptul că decesul a fost cauzat de condițiile de muncă din fabrică, iar întregul eveniment ar fi trebuit să fie clasificat ca un accident de muncă. Refuzul respectiv a fost justificat prin prisma faptului că măsurătorile de toxicitate de la fabrica în care a fost angajată Lee Yoon-jung au generat rezultate sub maxima admisă de lege.
    În final, Curtea Supremă a dat dreptate familiei tinerei de 32 de ani pentru că măsurătorilor de la fabrică nu au luat în considerare un spectru larg de toxine, iar investigatorii nu au fost interesați de impactul respectivelor toxine asupra angajaților.
    Condițiile de muncă în multe dintre fabricile Samsung sunt criminale pentru angajați, dar gigantul sud coreean nu prea are de suferit din acest motiv datorită puterii sale fianciare. În plus, angajații sunt atât de săraci încât nu pot susține un proces pe termen lung. Ca referință, este foarte probabil ca deznodământul celui mai recent proces de la Curtea Supremă din Coreea de Sud să fi fost determinat de statisticile îngrijorătoare de la aceeași fabrică în care a lucrat Lee Yoon-jung.
    Nu mai puțin opt cazuri de tumori pe creier au fost înregistrate la respectiva fabrică, dintr-un total de 27 de cazuri de tumori întâlnite printre toți angajații Samsung. Partea și mai tristă este că tumorile pe creier reprezintă a doua cea mai întâlnită afecțiune. Pe primul loc sunt cazurile de leucemie.”

  9. Cred ca am mult mai multe comentarii pertinete ca tine, aici pe blogul asta.
    Ca adevarurile despre Apple li se par unora trolleala, e altceva.
    Ia uita-te la ce ai postat pana acum, de cand ti-ai schimbat nick-ul, si arata-mi 5 comentarii de ale tale care nu sunt trolleala.
    In locul tau m-as abtine !

  10. Zaone, da-i ban, iti strica site-ul. Cum sa vii sa comentezi aiurea de Apple cand focusul tau ar trebui sa fie pe ceea ce iti place?! Copilas…

    Auzi-l ca Apple nu face nimic in SUA, urmareste emisiunea cu Tim Cook la “Good morning America” sa vezi cate componente sunt facute acolo.

  11. Nu ai spus ca Samsung nu face și in China dar se înțelege ce ai urmărit cu comentul tău!
    De ce nu ai scris : “Știe Apple și Samsung de ce își fac producția in China-acolo nu sint sindicate”???????
    Dar ce pretenții sa ai de la un hater?

  12. Adevărat ai scris! Comentarile tale sunt de mii de ori mai valoroase decât troleala lui “Fasole și ești Tranchil”.

  13. Ce îmi place mie cu câtă atenție tratezi cazurile nefericite din curtea Samsung dar nu privești în curtea Apple.

    1. Tu ești “doctor și ar trebui să știi că tumorile canceroase apar din cauze genetice și ca urmare a expunerii la factori declanșatori pe o perioadă îndelungată de timp. Nu văd cum ar putea cineva să facă tumoare cerebrală dacă ar sta expus(ă) la un mediu toxic pentru o perioadă scurtă de timp. În plus, nu văd de ce doar o singură persoană ar fi afectată și celelalte în aceeași categorie/situație nu.

    2. Tu cum îți explici că mașinile Nike nu au înregistrat niciodată vreun accident, în timp ce Mercedesul sau BMW au tot avut accidente?

  14. Nu încerca să prezinți Apple ca pe o ușă de biserica, pe Apple o doare undeva de bunăstarea angajaților , poate nu ai auzit de cazurile de sinucidere
    Nu cred ca o companie își otrăvește angajații cu buna știința, cel mai probabil e dezinteresata de complicații adică de efectele negative
    Samsung e un conglomerat f mare, are multe centre de dezvoltare a android în lume (Coreea de Sud, Rusia, Vietnam, India, China ) dar și fabrici pt produse electronice ( China, India, Coreea de Sud, Vietnam ) …. Cred ca știi și tu de ce majoritatea companiilor f mari își fac produsele în aceste tari (nr mai sus ) : subvenții de la guvern , întrarea pe piatra respectiva (mai ales dacă e mare) , mana de lucru ieftina, așezarea geopolitica etc etc etc

  15. “Muncesc în schimburi de 10 ore pezi, adorm cu capul pe mese, inhalează gaz toxic şi dorm în camere mari cât un şifonier. Astea sunt condiţiile de muncă la fabrica Apple din Jiangsu, China. Angajaţii primesc un salariu de 1.920 yuani (1.200 lei) pe lună.

    O echipă de jurnalişti chinezi sub acoperire a pătruns în fabrica Catcher Technology care produce componente Apple, din Jiangsu, miercuri. Aici au aflat că în luna mai 2017, 80 de muncitori au ajuns de urgenţă la spital după ce au inhalat gaz toxic la serviciu
    Având în vedere că angajaţii lucrează 10 ore pe zi, ei sunt nevoiţă să doarmă în condiţii inumane în nişte dormitoare insalubre, înghesuite, care se află chiar în curtea fabricii”

  16. E trist într-adevăr, dar realitatea în general e trista
    Inafara de China și Coreea de Sud, tarile aflate în curs de dezvoltare în care au companiile fabrici au salarii f mici sau în unele cazuri mizere (depinde de regiune), asa ca pt un salariu mai mult mai mare cu buna știința își risca masiv sănătatea
    Pt Apple și Samsung ( sau alții gen Amazon mai nou) bunăstarea angajaților micuți nu contează de loc pt ca aceste companii sunt prea mari ca să fie afectate de faliment, au bugete enorme, influenta asupra economiilor tarilor de origine sau strâns legate de tarile de origine + aparate de guvernele tarilor de origine
    La câte scandaluri legate de condițiile f proaste de la Apple și Samsung au fost, sunt afectate într-un fel aceste companii? Nu, sa deții acțiuni Apple și Samsung e f profitabil

  17. Departe de mine gândul de a prezenta Apple usa de biserica,sunt conștient ca nu e. Am văzut și eu imagini cu plasele de siguranța pusă la clădiri ca sa nu sara și sa se sinucidă angajații după un program exhaustiv de lucru.
    Pe de alta parte majoritar e vina Foxconn și Pegatron ce condiții de munca oferă angajaților și care accepta in cunoștința de cauza. Degeaba cere Apple condiții decente de lucru,dacă aia își fac de cap și pe hârtie totul e ok dar in realitate nu. Dacă se intamplau astea in SUA,in țara natală al Apple,era o problema uriașă.
    Faza cu otrăvirea in schimb s-a întâmplat in țara natală a Samsung,