Windows 10. ATENTIE, NU fa ASTA, Schimbarea ASCUNSA de Microsoft

Windows 10. Microsoft a ascuns pana acum o schimbare foarte importanta care afecteaza foarte multi clienti in mod negativ, iata ce probleme uriase genereaza.

Windows 10 update

Windows 10. Spre uimirea multora dintre cei care au cumpara sistemul de operare al companiei de la Microsoft, americanii au facut o schimbare foarte importanta care are un serios efect negativ asupra calculatoarelor. Mai exact, compania Microsoft a anuntat ca Windows 10 activeaza automat descarcarea de actualizari beta pentru calculatoare in momentul in care utilizatorii apasa butonul Check for Updates, din sectiunea sistemului de operare care afiseaza actualizarile ce inca nu au fost instalate.

Windows 10. Microsoft isi explica decizia, foarte proasta de altfel, prin faptul ca oamenii care viziteaza acea sectiune, si apasa acel buton, sunt utilizatori avansati, deci ar trebui sa primeasca actualizari si in versiune beta. Ei bine, sunt foarte multi bani care verifica existenta de noi actualizari si nu sunt dornici sa faca parte din programele beta de testare ale Windows 10, insa celor de la Microsoft le pasa prea putin, si activeaza obligatoriu pentru ei participarea si descarcarea de actualizari netestate.

Windows 10. ATENTIE, NU fa ASTA, Schimbarea ASCUNSA de Microsoft

Windows 10. Microsoft le impune, practic, unora dintre clienti sa instaleze versiuni beta ale actualizarilor pentru sistemul de operare fara ca ei sa stie, si fara ca ei sa ceara in mod expres acest lucru. Partea si mai proasta este ca Windows 10 nu specifica in mod clar faptul ca anumite actualizari disponibile pentru utilizatori sunt oferite in versiune beta, si ca instalarea lor poate afecta serios buna functionare a calculatoarelor, ceea ce a generat foarte multe probleme pana acum.

The intent of these releases is to provide visibility into, and enable testing of, the non-security fixes that will be included in the next Update Tuesday release (we make these optional to avoid users being rebooted more than once per month). Advanced users can access the “C” and “D” releases by navigating to Settings > Update & Security > Windows Update and clicking the “Check for updates” box. The “D” release has proven popular for those “seeking” to validate the non-security content of the next “B” release.

Windows 10. Din pacate, compania Microsoft nici nu prea pare dispusa sa schimbe aceasta tactica de oferire a actualizarilor pentru sistemul sau de operare, iar asta pentru ca deocamdata nu se plange suficient de multa lume. Totusi, la un moment dat, cei de la Microsoft vor avea un scandal serios in fata din cauza faptului ca obliga clientii Windows 10 sa instaleze software netestat pe calculataore folosite zilnic, iar asta s-ar putea intampla foarte curand.