Windows 10. PROBLEMA URIASA Rezolvata in Sfarsit

Windows 10. Una dintre marile probleme ale sistemului de operare a fost in sfarsit rezolvata de catre compania Microsoft, iata de ce se vor putea bucura utilizatorii.

2

Windows 10 hello

Windows 10. Dupa ani si ani de tentative de a rezolva cele mai problematice lucruri ale sistemului de operare, si ale sistemelor de operare pentru calculatoare, sau terminale mobile, cei de la Microsoft se apropie intr-un final de o solutie. Mai exact, Windows 10 are pentru sistemul Windows Hello certificare FIDO2, deci utilizatorii care folosesc aceasta tehnologie pentru securitate biometrica, au siguranta ca ea este una foarte sigura pentru calculatoare.

Windows 10. Versiunea 1903 a sistemului de operare este cea care a primit certificarea pentru FIDO2, deci doar daca o aveti pe aceasta instalata aveti siguranta ca beneficiati de cea mai buna securitate pentru calculataorele voastre. Folosind Windows Hello, utilizatorii sistemului de operare Windows 10 pot sa foloseasca amprente, recunoastere faciala, sau PIN-uri pentru a se loga in calculatoare, aplicatii, sau chiar servicii online, eliminand complet necesitatea de a mai folosi parole.

Windows 10. PROBLEMA URIASA Rezolvata in Sfarsit

Windows 10. Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox se numara printre browserele care permit folosinrea Windows Hello pentru a elimina parolele, si a face autentificare in website-uri folosind recunoasterea faciala, sau scanarea amprentei. Separat, aplicatiile Office, Skype, Xbox Live, si altele pentru Windows 10 permit folosirea securitatii biometrice, sau a PIN-urilor, pentru autentificare, deci utilizatorii pot scapa in sfarsit de tinut minte parole complexe pentru fiecare serviciu in parte.

With the FIDO2 certification of Windows Hello, Microsoft is putting the 800 million people who use Windows 10 one step closer to a world without passwords. Today, the FIDO Alliance announced that, with the upcoming release of Windows 10, version 1903, Windows Hello is a FIDO2 Certified authenticator. FIDO2 enables developers to leverage standards-based protocols and devices to provide users easy authentication to online services—in both mobile and desktop environments.

Windows 10. Ceea ce vedem de la Microsoft deja exista pentru Mac-urile celor de la Apple, care au Touch ID si ofera o usurinta similara in ceea ce priveste autentificarea in diverse aplicatii si servicii online, dar acum ei nu vor mai fi singurii. Spre deosebire de macOS, pentru Windows 10 e nevoie de suport de la dezvoltatorii de aplicatii, sau cei web, pentru ca Windows Hello sa fie cu adevarat util, asa ca e posibil sa nu putem beneficia chiar din prima de aceasta schimbare importanta a Microsoft.

Windows 10. Daca nu ati facut deocamdata actualizarea pentru versiunea 1903 a sistemului de operare, atunci ar fi bine sa o faceti chiar in acest moment, pentru ca altfel s-ar putea sa regretati ca nu va puteti bucura de acest upgrade.