RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, OBLIGATIE de la GUVERN pentru ROMANI

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au clientii supusi unei obligatii extrem de importante, Guvernul Romaniei anuntand schimbarea foarte importanta ieri.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, OBLIGATIE de la GUVERN pentru ROMANI

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, vor trebui sa respecte o obligatie pe care Guvernul Romaniei o impune pentru unii dintre clientii lor, si vorbim despre o schimbare foarte mare pentru tara noastra. Mai exact, ieri Guvernul Romaniei a anuntat ca toti romanii care folosesc cartele prepay vor fi obligati sa isi decline identitatea catre RCS & RDS, si ceilalti operatori de telecomunicatii, altfel vor avea serviciile de telefonie blocate din 2020.

RCS & RDS. Masura obliga toti operatorii de telefonie mobila sa colecteze de la utilizatorii de cartele prepay informatii de identificare, impreuna cu o poza a buletinului, sau pasaportului, acestora. Colectarea de date de la clientii RCS & RDS, si nu numai, care au cartele prepay devine obligatorie incepand cu data de 1 ianuarie a anului 2020, toti cei care vor dori sa foloseasca servicii de acest gen fiind obligati sa isi dezvaluie identitatea catre operator.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, OBLIGATIE de la GUVERN pentru ROMANI

RCS & RDS. E posibil ca inclusiv pentru reincarcarile facute dupa 1 ianuarie 2020 sa fie cerut un buletin daca utilizatorul nu are datele de identificare inregistrate in sistem, asa ca trebuie sa fiti pregatiti si pentru aceasta situatie. Daca nu o veti intampina, si daca nu veti furniza datele voastre de identificare catre operatorii de telefonie mobila pana in 1 septembrie 2020, atunci cartela voastra prepay va fi dezactivata pana cand veti oferi informatiile necesare.

“Deci de la 1 septembrie 2020 nu se va mai putea vinde o cartela SIM fara sa fie prezentate actele de identificare ale utilizatorului. In ceea ce priveste utilizatorii care au deja PrePay, inclusiv cei care achizitioneaza o cartela pana la data 31 decembrie 2019, acestia vor avea 8 luni la dispozitie, adica pana la 1 septembrie 2020, pentru a transmite datele de identificare.”

RCS & RDS. Desi unii vor fi tentati sa cumpere inca de pe acum mai multe cartele prepay ca sa abuzeze de oameni, 112, orice, de la 1 septembrie 2020 ele vor fi blocate automat daca nu sunt legate de identitatea unui om. Desigur ca de aici vor aparea alte tipuri de abuzuri, cu identitati furate pentru a inregistra cartele prepay, iar RCS & RDS, si restul companiilor, nu vor putea detecta fraudele, dar le vor putea raporta la autoritati.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, era abuzurilor facute de pe cartele prepay se apropie de un foarte fericit final, pentru cei care scapa de ele, dar abuzurile nu vor disparea in totalitate, ci vor fi sever reduse.