Europenii Lanseaza noi Acuzatii GRAVE IMPOTRIVA Windows 10

Windows 10 are noi acuzatii foarte grave lansate de catre europeni, compania Microsoft trebuind sa raspunda in fata unor probleme care afecteaza multe persoane.

Europenii Lanseaza noi Acuzatii GRAVE IMPOTRIVA Windows 10

Windows 10 este cel mai popular sistem de operare pentru calculatoare din intreaga lume, dar asta nu inseamna ca este lipsit de probleme, iar europenii lanseaza din nou acuzatii grave impotriva celor de la Microsoft. Mai exact, o institutie olandeza specializata pe protejarea datelor consumatorilor a descoperit in 2018 probleme grave in Windows 10 care le permiteau celor de la Microsoft sa preia date ale utilizatorilor fara ca acestia din urma sa stie asta.

Windows 10 a avut unele dintre acele probleme rezolvate de catre compania Microsoft, insa se apre ca au aparut altele noi care au un efect similar, si care ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la credibilitatea software-ului. Desi cei de la Microsoft au oprit colectarea automata a anumitor date ale celor care folosesc Windows 10, se pare ca au pornit sisteme care colecteaza alte date ale acestora, iar olandezii le-au cerut irlandezilor sa faca verificari.

Europenii Lanseaza noi Acuzatii GRAVE IMPOTRIVA Windows 10

Daca ambele institutii vor ajunge la aceeasi concluzie, atunci este destul de clar faptul ca exista probleme serioase in Windows 10 in ceea ce priveste protejarea intimitatii datelor utilizatorilor, Microsoft avand probleme mari. Olandezii nu spun clar ce fel de date sunt acum preluate de catre cei de la Microsoft din Windows 10 fara ca oamenii sa stie, dar recomanda o analiza foarte atenta a setarilor privind trimiterea de informatii catre serverele companiei.

“O verificare ulterioară a DPA olandez a arătat că modificările au dus la concretizare îmbunătățiri. Microsoft a respectat acordurile luate. Cu toate acestea, verificați și a scos la lumină faptul că Microsoft colectează de la distanță alte date de la utilizatori. Ca rezultat, Microsoft încă poate încălca regulile de confidențialitate.”

Desigur ca asta nu ajuta prea mult situatia, iar Windows 10 ar putea avea colecta chiar informatii foarte sensibile din calculatoare fara ca oamenii sa stie, si fara ca ei sa aiba o explicatie clara oferita pentru a se proteja. Totusi, daca si irlandezii vor ajunge la aceeasi concluzie ca olandezii, atunci s-ar putea sa vedem si unele sanctiuni impuse impotriva Microsoft pentru ceea ce face in Windows 10, iar asta n-ar fi in mod neaparat rau.

Windows 10 este folosit pe sute de milioane de calculatoare din intreaga lume in momentul de fata, deci problemele acestea afecteaza un numar extrem de mare de utilizatori la nivel global.

1 COMENTARIU