NASA: un ASTEROID URIAS i-a UIMIT pe Cercetatorii Americani

NASA analizeaza cu mare atentie un asteroid de mari dimensiuni care i-a uimit pe multi cercetatori americani, iata ce spun acestia in legatura cu el.

nasa asteroid planeta pitic

NASA monitorizeaza foarte multe corpuri din univers in momentul de fata, americanii avand in supraveghere atat de multe roci din spatiul cosmic incat e usor de inteles de ce uneori unele dintre ele ajung langa Pamant fara sa fie detectate. Astazi vorbim totusi despre un asteroid care nu se apropie de Pamant, ba din contra, orbiteaza Soarele, dar car ei-a uimit pe cei de la NASA cu forma pe care o are, cercetatorii avand cu totul alte asteptari.

NASA urmareste cu foarte mare atentie un asteroid care are denumirea Hygeia, acesta avand un diametru de 434 kilometri, adica este urias, insa cercetatorii au fost uiimti de faptul ca acesta are o forma rotunda. NASA credea ca acest asteroid are o forma neregulata din cauza dimensiunii foarte mari, insa in realitate se pare ca acesta este rotund, unii spunand ca ar fi vorba despre o noua planeta pitic din sistemul solar, desi si asta e ciudat.

NASA: un ASTEROID URIAS i-a UIMIT pe Cercetatorii Americani

NASA a stabilit faptul ca acest asteroid orbiteaza soarele intr-o zona aflata intre planetele Marte si Jupiter, iar pe langa el s-ar afla inca doi asteroizi mai mari care au denumirile Vesta si Pallas. O planeta pitic numita Ceres este deasemenea in apropierea sa, insa NASA este de parere ca acest asteroid e totusi cea mai neobisnuita prezenta din respectiva regiune, forma sa rotunda ridicand foarte multe semne de intrebare cu privire la modul sau de formare.

“Un asteroid care orbită pe soare i-a surprins pe astronomi dând dovadă de formă aproximativ sferică – calificând-o posibil ca fiind cea mai mică planetă pitică din sistemul solar. Asteroidul, numit Hygeia, este cel de-al patrulea obiect care orbitează pe centura de asteroizi între Marte și Jupiter, după planeta pitică Ceres și asteroizii Vesta și Pallas.”

NASA spune ca nu vorbim despre un asteroid nou, ci despre unul descoperit prin 1849, el parand sa se fi format acum 2/3 miliarde de ani prin ciocnirea a doi asteroizi, dar desigur ca totul e doar o presupunere. NASA monitorizeaza cu mare atentie asteroidul pentru ca are dimensiuni foarte mari, insa nu exista vreo sansa ca acesta sa loveasca Pamantul in vreun moment, ceea ce este totusi o veste foarte buna pentru toata lumea.

NASA nu vrea ca identificatorul pentru asteroid sa fie transformat in cel pentru planetele pitice, dar alti cercetatori spun ca aceasta categorizare ar trebui aplicata cu privire la el.