Planeta Neptun: Lumea ULUITA de o INCREDIBILA Descoperire

Planeta Neptun are parte de o incredibila descoperire care a uluit cercetatorii din intreaga lume, iata ce a fost dezvaluit dupa lungi cercetari.

Planeta Neptun diamante

Planeta Neptun are o incredibila descoperire anuntata de catre cercetatorii care au ramas uluiti de ceea ce se intampla la o distanta atat de mare de Pamantul pe care ne aflam cu totii. Mai exact, cercetatorii au de ceva vreme o teorie conform careia in interiorul planetei Neptun ar “ploua” cu diamante, iar asta din cauza caldurii si a presiunilor extrem de mari care sunt exercitate la adancimi atat de importante, iar experiemente recente vin sa le sustina teoriile.

Planeta Neptun are unele dovezi experimentale descoperite de catre cercetatori care ar confirma faptul ca atat de “adanc” in interiorul planetei ar exista elemente din hidrocarburi care sunt “impartite”, carbonul transformandu-se in diamant. Pe masura ce acest proces are loc, acele diamante ar cobora si mai mult spre nucleul pe care il are planeta Neptun, iar totul pare ca este scos dintr-un film stiintifico-fantastic, dar se pare ca ar fi real.

Planeta Neptun: Lumea ULUITA de o INCREDIBILA Descoperire

Planeta Neptun a avut aceste dovezi obtinute multumita unui telescop special care ar fi confirmat faptul ca diamantele sunt formate prin cristalizarea carbonului in interiorul planetei. Planeta Neptun are o atmosfera formata in principal din azot si heliu, cu urme de gaz metan, insa sub suprafata exista straturi foarte dense de apa, menta, si amoniac, acestea inconjurand nucleul planetei, si contribuind la formarea acelor diamante.

“Adânc în inima Neptunului, ar putea ploua diamante. Acum, oamenii de știință au produs noi dovezi experimentale care arată cum ar putea fi posibil acest lucru. Ipoteza spune că căldura intensă și presiunea la mii de kilometri sub suprafața acestui gigant de gheață ar trebui să se despartă de compuși de hidrocarburi, carbonul comprimându-se în diamant și scufundându-se și mai adânc. spre nucleele planetare.”

Planeta Neptun are confirmarea de acum bazata si pe teorii vechi de zeci de ani de zile, care au confirmat faptul ca daca in interiorul unei planete exista suficient de multa presiune, si temperatura mare, procesul poate avea loc. Metanul este “impartit” in diverse elemente, iar carbonul devine diamant, si asa planeta Neptun are o structura interioara extrem de complexa, pe care cercetatorii totusi nu o pot analiza de la o distanta atat de mare, din pacate.

Planeta Neptun ramane totusi una de foarte mare interes pentru cercetatori, mai ales ca ei nu au reusit sa o analizeze suficient de bine pana acum, dar poate ca lucrurile se vor schimba in viitorul nu foarte indepartat.