Gaura Neagra: Anuntul INCREDIBIL, Nimeni nu Credea Asa Ceva

Gaura neagra care este monitorizata de catre cercetatori are detectata o posibila descoperire incredibila, in premiera, care nu era crezuta posibila.

Gaura Neagra vierme

Gaura neagra monitorizata de catre observatoarele LIGO si Virgo ar putea oferi o premiera incredibila pentru cercetatorii din intreaga lume, iar asta pentru ca acolo a fost observat ceva ce nimeni nu a crezut ca e posibil. Mai exact, cercetatorii sunt de parere ca aceste observatoare pot detecta anomaliile gravitationale pe care le are o gaura neagra, iar explicatia ar putea sta in faptul ca ea ar intra, si ar iesi, din ceea ce ei numesc o “gaura de vierme”, wormhole.

Gaura neagra monitorizata de catre ei ar trece prin aceasta presupusa gaura de vierme inainte si inapoi, iar conform “defnitiei” pentru asemenea obiecte, inca teoretice, ele ar conecta spatii distante din univers, sau universuri diferite. Deocamdata cercetatorii n-au descoperit vreo dovada foarte clara a faptului ca exista gaur de vierme in univers, deci totul este pur teoretic, insa clar este ca acea gaura neagra are anomalii gravtationale in jurul sau.

Gaura Neagra: Anuntul INCREDIBIL, Nimeni nu Credea Asa Ceva

Gaura neagra respectiva are o masa de cam 5 ori mai mare decat cea a soarelui, iar presupusa gaura de vierme s-ar afla la 1.6 miliarde de ani-lumina de Pamant, deci la o distanta uriasa. Conform cercetatorilor, gaura neagra se “plimba” in mod constant prin acea presupusa gaura de vierme, generand constant valuri gravitationale care reverbereaza in univers, iar asa au fost detectate de catre cercetatorii care monitorizeaza cu foarte mare atentie spatiul cosmic.

“Gabella și colegii săi au considerat o gaură neagră cu o masă de cinci ori mai mare decât cea a soarelui, orbitând un orificiu de vierme la aproximativ 1,6 miliarde de ani lumină de pe Pământ. Pe măsură ce gaura neagră se învârte în jurul găurii de vierme, cercetătorii au calculat, aceasta ar începe prin a rula spre interior, ca și cum ar orbita o altă gaură neagră. La început, undele gravitaționale rezultate ar arăta ca o semnătură standard pentru două găuri negre, un model de unde care cresc în frecvență în timp, numit ciripit.”

Gaura neagra detectata acum e una dintre putinele, daca nu chiar singura care a avut vizibila o anomalie de acest gen de catre cercetatori, mai ales ca vorbim despre o posibila gaura de vierme. Daca ei ar reusi sa confirme faptul ca un asemenea obiect ar exista in univers, si ca o gaura negra se plimba prin el fara oprire, atunc am vorbim despre una dintre cele mai importante descoperiri facute pana acum cu privire la universul din care facem parte.

Gaura neagra despre care se vorbeste acum va mai fi monitorizata cu mare atentie de catre cercetatori, asa ca ramane doar sa vedem ce anume va mai fi descoperit in legatura cu ea.