Planeta Mercur: UIMIRE pentru Cercetatori, Impact URIAS al Soarelui

Planeta Mercur ii uimeste pe cercetatorii din toata lumea, iata cum au descoperit acestia ca este planeta arsa de catre soare, si cum o afecteaza.

Planeta Mercur arsa

Planeta Mercur este cea mai apropiata de soarele din sistemul solar, dupa cum prea bine stiti deja, iar asta nu prea este un avantaj pentru existenta ei, dupa cum au observat recent cercetatorii. Mai exact, cei care monitorizeaza planeta Mercur au observat ca pe suprafata acesteia exista o “crusta coapta” de catre soarele sistmeului solar, caldura uriasa cu care steaua loveste suprafata planetei creand aceste zone topite si demne de o explorare amanuntita.

Planeta Mercur nu are atmosfera, asa cum vedem si pentu luna care se invarte in mod constant in jurul Pamantului, iar asta inseamna ca este in mod constant lovita de radiatiile si caldura puternica emise de catre soare. Aceasta descoperire a fost posibila multumita imaginilor furnizate de catre nava Messenger a celor de la NASA, ea trecand pe langa planeta Mercur cu mult timp in urma, dar din cauza numeroaselor imagini, abia acum a fost analizat totul in detaliu.

Planeta Mercur: Cercetatorii UIMITI, Cum este ARSA de Soare

Planeta Mercur a uimit in repetate randuri cercetatorii din cauza diferentelor foarte mari intre ceea ce se intampla acolo, si ceea ce se intampla pe Pamant, apropierea de soare schimband extrem de mult corpul cosmic. Inclusiv aceste zone arse pe care le are planeta Mercur sunt de mare interes pentru cercetatori, ei putand analiza felul in care a fost topita suprafata din caza apropierii atat de mari de soare, si asa pot afla ce se va intampla cu navele care se apropie de stea.

“suprafața ercuriei poate fi acoperită într-o crustă foarte subțire, coaptă creată de căldura extremă de la apropierea planetei de soare. La fel ca luna Pământului, suprafața lui Mercur îi lipsește o atmosferă substanțială, ceea ce înseamnă că impactul ar trebui să-și descompună suprafața într-o pulbere subțire în timp. Cu toate acestea, Mikhail Kreslavsky la Universitatea din California, Santa Cruz, și colegii săi au găsit o diferență cheie între cele două corpuri.”

Planeta Mercur nu este una vulcanica, asa cum se intampla cu Venus, si in mod foarte interesant, are inclusiv zone cu temperaturi de -200 de grade Celsius, ceva ce nu multi se asteptau sa existe. Pe planeta Mercur exista un paradox interesant intre zonele de suprafata arse de catre soare, si cele de sub suprafata care au temperaturi extrem de mici, iar cercetatorii vor sa afle cat mai multe despre ceea ce se intampla pe planeta indepartata acum.

Planeta Mercur va fi analizata indeaproape de catre o nava spatiala numita BepiColombo, insa aceasta va ajunge acolo abia undeva prin 2025, daca totul va decurge fara probleme in ceea ce priveste misiunea.