Valeriu Gheorghita: De ce Scazut Numarul Vaccinarilor in Romania

Valeriu Gheorghita Scazut Numarul Vaccinarilor Romania

Valeriu Gheorghita a vorbit pentru prima oara despre scaderea numarului de vaccinari in Romania in ultima saptamana, ajungandu-se ieri la o cifra injumatatita in raport cu cele inregistrate in cursul saptamanilor anterioare, ceea ce a generat ingrijorare.

Valeriu Gheorghita spune ca acum campania de vaccinare a intrat intr-o noua etapa, cea in care s-a vaccinat cine a dorit cu adevarat, si au mai ramas, in principal, cei care nu vor sa se vaccineze, cei care erau indecisi cu privire la imunizare, sau persoanele care nu au acces facil la vaccinare.

“Nu cred că este o inhibare a apetitului, din câte știm se estima de la început cam o treime din oameni erau hotărâți să se vaccineze, o treime sunt ezitanți și o treime nu doresc, cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant.

Experiența din ultimele zile cu centrele mobile arată că sunt oameni mulți care doresc să se vaccineze, pentru unii vaccinul este la distanță, nu a ajuns vaccinul pe strada lor. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI24.”