Valeriu Gheorghita: Ingrijorare cu un Anunt Privind Valul 4

Valeriu Gheorghita a facut un anunt extrem de ingrijorator cu privire la valul 4 in Romania, iar asta pentru ca lucrurile merg in directia cresterii serioase a numarului de cazuri, rata de reproducere a acestora fiind de 1.2 acum, orice valoare peste 1 fiind ingrijoratoare si anunta o crestere rapida a cazurilor.

Valeriu Gheorghita spune ca rata de incidenta saptamanala cumulata a numarului de cazuri noi a crescut cu aproape 100% de la o saptamana la alta, iar din pacate tinerii si varstnicii nevaccinati sunt in proportie de 90% cei care se infecteaza acum.

“În ceea ce privește situația din România, rata de incidență cumulată a cazurilor pe ultima săptămână, în săptămâna 29, a crescut cu aproape sută la sută față de săptămâna anterioară, iar, dacă ne uităm la rata bazală de reproducere a cazurilor, este aproape de 1,2, acel factor R0, și avem, de asemenea, o tendință de creștere a procentului de teste pozitive, fiind în jur de 0,6 -0,7 %. Ori toți acești indicatori ne arată că în momentul acesta suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri.

Vedem că astăzi au fost raportate 175 de cazuri şi m-am uitat, există și un număr important al persoanelor din grupa de vârstă de peste 60 de ani care sunt confirmate cu infecție, ori aici aş atrage, încă o dată și aş sublinia importanța vaccinării celor de peste 60- 65 de ani care sunt vulnerabili și care au un risc crescut de a dezvolta forme severe și a celor care se află în evidență cu afecțiuni cronice.”