Valeriu Gheorghita: Valul 4, Decizia Importanta in Romania

Valeriu Gheorghita a vorbit despre o decizie foarte importanta care urmeaza sa fie luata inclusiv in Romania in urmatoarele saptamani, sau luni, in timp ce valul 4 incepe sa se raspandeasca in toata tara, iar ea are legatura cu doza 3 de vaccin.

Valeriu Gheorghita spune ca eligibilitatea pentru doza 3 de vaccin impotriva Coronavirus va acoperi cam toate persoanele care fac parte din grupe de risc, ceea ce inseamna ca foarte multe persoane care au beneficiat de vaccinare prioritar ar trebui sa aiba prioritate si aici.

“Cu siguranță, toate persoanele, indiferent de grupa vârstă din care fac parte, care se află în evidență cu boli cronice, vor fi teoretic eligibile atunci când vom decide și dacă vom decide acest lucru, iar în ceea ce privește grupa de vârstă, aici, iarăși, va fi foarte important să evaluăm datele științifice, să vedem dacă există o diferență pe grupe de vârstă în ceea ce privește scăderea nivelului de protecție, scăderea nivelului anticorpilor neutralizanți.

Deci de-asta vă spun că decizia va fi fundamentată științific și vom include acele categorii care au cea mai mare nevoie de acest rapel. Nu vrem să facem rapelul doar de dragul de a face o doză în plus, ci, într-adevăr, să fie în beneficiul persoanelor vaccinate, așa cum am luat toate deciziile până la acest moment.”