Gaura Neagra: INCREDIBILA Descoperire, Cerceatorii Surprinsi

Gaura Neagra miscare

Gaura neagra este unul dintre cele mai misterioase obiecte din univers, oamenii de stiinta incercand sa descopere cat mai multe secrete pe care ele le ascund, insa procesul este unul extrem de dificil, din pacate. In ciuda acestui lucru, informatiile pe care oamenii de stiinta le-au adunat pana acum in legatura cu fiecare gaura neagra pe care au observat-o sugereaza faptul ca in univers ar exista un numar mari de obiecte supermasive de acest gen, iar asta i-a surprins.

Gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee este una supermasiva, iar asta pentru ca dimensiunile sale gigantice fac inclusiv o stea precum soarele sa paleasca in fata ei, sau cel putin asta ne spun oamenii de stiinta. In mod normal o gaura neagra supermasiva sta in centrul unei galaxii, sau cel putin asta au vazut oamenii de stiinta in majoritarea observarilor facute in univers, insa exista totusi unele care nu sunt statice, ci se deplaseaza prin anumite galaxii.

Gaura Neagra: INCREDIBILA Descoperire, Cerceatorii Surprinsi

Gaura neagra supermasiva care nu este statica si se plimba printr-o galaxie este mult mai greu de observat decat in cauza uneia care sta in centrul unei galaxii, as acum se intampla cu vasta majoritate a celor existente. Oamenii de stiinta nu stiu nici ce fel de evenimente genereaza deplasarea unei gauri negre printr-o galaxie, dar nici la ce viteze pot sa ajunga acestea in timp ce se misca, insa formarea lor dureaza miliarde de ani, ceva ce a mai fost dezvaluit in trecut.

“Romulus prezice că multe gauri negre binare supermasive se formează după câteva miliarde de ani de evoluție orbitală, în timp ce unele SMBH nu vor ajunge niciodată în centru. Ca rezultat, galaxiile de masă ale Căii Lactee din Romulus găzduiesc o medie de 12 găuri negre supermasive, care de obicei rătăcesc în halou departe de centrul galactic. Am descoperit că numărul găurilor negre rătăcitoare se potrivește aproximativ liniar cu masa de halo, astfel încât ne așteptăm la mii de găuri negre rătăcitoare în halourile grupurilor de galaxii.”

Gaura neagra este un obiect din univers care este extraordinar de greu de detectat din cauza felului in care “inghite” lumina, insa oamenii de stiinta cred ca exista mii de astfel de obiecte chiar si intr-o singura galaxie. Desigur ca marimea unei galaxii determina si numarul de gauri negre care exista in interiorul sau si se plimba prin diverse colturi ale sale, astfel ca e improbabil sa aflam prea curand cifre exacte in legatura cu ceea ce se intampla.

Gaura neagra va ramane intre timp un obiect de mare interes pentru oamenii de stiinta, dar unul care