Valeriu Gheorghita: Semnal de Alarma Ingrijorator in Valul 4

Valeriu Gheorghita trage un semnal de alarma foarte ingrijorator in plin val 4 de infectari cu Coronavirus in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre o evolutie negativa si extrem de serioasa a infectarilor in Romania, atat varsta medie a acestora, cat si a deceslor incepand sa scada.

Valeriu Gheorghita spune ca asta se intampla in principal din cauza numarului mic de persoane tinere vaccinate, asta si probabil pentru ca pana acum s-a spus ca persoanele varstnice sunt cele mai vulnerabile, ele fiind vaccinate, asa ca tinerii devin principala tinta a virusului.

“În momentul de față mediana vârstei este de circa 43 de ani față de 48 de ani cât era anterior la cazurile din ultimele săptămâni. De asemenea, media de vârstă a deceselor este în scădere, fiind în momentul de față de 67 de ani de față de 71 de ani cât era cunoscută anterior și un lucru foarte important, la decesele înregistrate, dacă 94,6% aveau comorbidități, în momentul de față, la decesele înregistrate în săptămânile 2 -15 august doar 88,3% dintre persoanele decedate aveau comorbidități.

Deci, practic, acest lucru, dacă vreți, întărește semnalul legat de o probabilitate mai mare de a dezvolta forme severe, inclusiv în rândul persoanelor care sunt mai tinere și care nu au boli cronice asociate, aspect care, desigur, este unul care ne preocupă și cred că este cât se poate de serios și nu trebuie să neglijăm acest aspect, care ține până la urmă de viața fiecăruia dintre noi.

Așa cum am mai transmis, în momentul de față, prin vaccinarea împotriva COVID-19 putem să prevenim pierderile de vieți omenești şi decesele. Indiferent de cât de mult ne uităm la datele de eficiență și de eficacitate vaccinurile dacă rămân în frigider nu vor produce niciun efect benefic și anume, trebuie să ne vaccinăm. Deci, practic, vaccinarea aduce beneficii și nu vaccinul în sine.”