Planeta Venus: Noi Descoperiri INCREDIBILE si Marea Premiera

Planeta Venus a fost recent tinta unui dublu survol facut de catre doua sonde spatiale, una apartinand de NASA, si una apartinand de JAXA/ESA, iar in urma acestuia continua sa apara dezvaluiri in legatura cu planeta. Mai exact, in clipurile video din acest articol puteti vedea noi date culese de catre sonda spatiala BepiColombo a celor de la JAXA/ESA, ea survoland planeta Venus in drumul sau catre Mercur, acolo unde ar trebui sa petreaca destui ani de observatii.

Planeta Venus a avut inregistrate in timpul acestui survol o sumedenie de date care ajuta acum agentiile spatiale sa inteleaga si mai bine ceea ce se intampla in apropierea corpului cosmic in aceasta perioada. In clipul video de mai sus aveti date inregistrate de catre accelerometrul sondei spatiale Solar Orbiter, a NASA, in timp ce se apropia de planeta Venus, ele fiind transformate in sunete asa cum le-ar auzi o persoana daca s-ar afla in acel moment langa planeta.

Planeta Venus: Noi Descoperiri INCREDIBILE si Marea Premiera

Planeta Venus are o putere gravitationala mare, iar sonda spatiala foloseste un sistem special pentru a nu fi prins in ea, accelerometrul inregistrand momentul in care acesta se activa si actiona cu putere pentru a tine nava pe traiectoria sa. Aceasta a fost si o premiera pentru planeta Venus pentru ca a fost prima oara cand fortele gravitationale exercitate asupra sondelor spatiale au fost inregistrate intr-un asemenea mod de catre instrumentele uneia.

“Instrumentul italian Spring Accelerometer (ISA) de pe modulul MPO al BepiColombo a colectat date cu privire la accelerația navei spațiale cu mare sensibilitate. Folosind date din impulsul unghiular al roților de reacție în timpul zborului, echipa de instrumente BepiColombo ISA a tradus datele de accelerație într-o frecvență audibilă pentru urechea umană. În plus, ISA a reușit să detecteze efectele forțelor mareelor asupra BepiColombo de la Venus. Aceasta a marcat prima dată când un accelerometru a înregistrat efectele forțelor mareelor asupra unei nave spațiale pe altă planetă. Echipa BepiColombo a preluat datele de la magnetometrul MPO și a creat o sonificare simplă a variabilității câmpului magnetic. Sunetul de la sonificare prezintă zgomote de vânt de joasă frecvență din interacțiunea vântului solar cu atmosfera venusiană.”

Planeta Venus are prezentat in al doilea clip video felul in care vanturile solare interactioneaza cu atmosfera planetei, mai exact cu al sau camp magnetic menit sa protejee suprafata. BepiColombo, sonda spatiala a ESA/JAXA, a inregistrat interactiunea dintre vanturile solare si campul magnetic de pe planeta Venus chiar in locatia in care cele doua se intalnesc, iar cercetatorii au transpus acest fenomen in sunete asa cum ar fi auzite de urechea umana.

Planeta Venus este in centrul unor dezvaluiri incredibile multumita survolurilor facute de catre cele doua sonde spatiale, astfel ca vorbim despre date extrem de importante pentru omenire.