Gaura Neagra: Descoperirea UIMITOARE facuta Pentru Omenire

Gaura Neagra ramasite

Gaura neagra, unul dintre cele mai misterioase si periculoase obiecte din univers, are din nou parte de o descoperire incredibila multumita oamenilor de stiinta care incearca sa descopere cat mai multe despre ele.

In anul 2003 a fost observat un eveniment in cadrul caruia o gaura neagra a devorat o stea a fost observat si de pe Pamant, iar oamenii de stiinta au analizat atunci imaginile cu tehnologiile si teoriile avute la dispozitie, insa acum au facut-o iar.

Gaura neagra care a fost observata devorand o stea se afla intr-o galaxie ce sta la 740 de milioane de ani lumina fata de Pamant, iar ea este una intremediara, adica intre cele de dimensiunea unor stele si cele supermasive.

Steaua devorata de o gaura neagra intermediara

In momentul in care acea gaura neagra a devorat steaua, ea a generat un eveniment care este cunoscut ca unul ce arunca unde puternice in univers, iar asa a fost detectat, cu ajutorul unor telescoape pentru observarea razelor X din univers.

Gaura neagra a avut, multumita acestui eveniment, masura atat masa sa, cat si viteza de rotatie, oamenii de stiinta descoperind atunci pentru prima oara cat de rapid se invart gaurile negre, dar si ca cele intermediare sunt foarte greu de observat.

“Faptul că am reușit să prindem această gaură neagră în timp ce devora o stea oferă o ocazie remarcabilă de a observa ceea ce altfel ar fi invizibil “, a spus Ann Zabludoff, profesor de astronomie din UArizona și coautor al lucrării.” Nu numai că , prin analiza flarei am reușit să înțelegem mai bine această categorie evazivă de găuri negre, care ar putea foarte bine să reprezinte majoritatea găurilor negre din centrul galaxiilor. Emisiile de raze X de pe discul interior format din resturile stelei moarte ne-au făcut posibil să deducem masa și rotirea acestei găuri negre și să o clasificăm ca o gaură neagră intermediară.”

Singurul motiv pentru care acea gaura neagra a fost observata are la baza faptul ca in momentul in care a inceput sa devoreze steaua a aruncat jeturi de gaze si lumina in univers, inclusiv raze X, iar asa a fost posibila detectarea sa de la distanta.




Gaurile negre intermediare sunt imposibil de observat cand sunt inactive

Gaura neagra observata in acest proces a fost prima pentru care s-au observat detalii atat de avansate cu privire la procesul prin care trece un asemenea obiect din univers.

Datele inregistrate atunci n-au putut fi analizate corespunzator de catre oamenii de stiinta, iar in baza avansurilor tehnologice facute in ultimele aproape doua decenii, oamenii de stiinta au reusit sa explice mai bine ce se intampla cu un asemenea eveniment privind o gaura neagra.

Gaura neagra va ramane in continuare un obiect misterios si greu de observat, care ascunde si extrem de multe mistere fata de omenire, dar iata ca incetul, cu incetul, unele dintre ele incep sa fie dezvaluite.