Ministrul Educatiei Anunta Romanii, Mesajele de ULTIMA ORA Transmise pentru Elevi si Scoli

Ministrul Educatiei Anunta Romanii Mesajele ULTIMA ORA Transmise Elevi Scoli

Ministrul Educatiei a decis sa le transmita in mod oficial romanilor din toata tara un anunt extrem de important cu o serie de mesaje de ultima ora despre care oamenii trebuie sa stie, iar asta pentru ca in atentie este adusa importanta cartii, dar si a cititului pentru copiii de varste mici, ceea ce ii ajuta in dezvoltare.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce pot face parintii pentru a-i ajuta pe copii sa se dezvolte mai bine cu ajutorul cartilor, iar separat vorbeste despre procedura de urgenta privind adoptarea noilor Legi ale Educatiei in Parlament, si problema bicameralismului, dorindu-se o adoptare rapida a acestora.

“Astăzi, de Ziua internațională a cărții pentru copii, sărbătorită încă din 1967, zăbovim nu doar asupra importanței lecturii, ci și asupra universului cărții pentru copii. Nu întâmplător, această zi coincide cu ziua de naștere a scriitorului Hans Christian Andersen, renumit pentru felul în care a reușit, în operele lui, să zugrăvească lumea basmului. Este important să le citim copiilor și să-i aducem cât mai aproape de lumea cărții. Felul în care învață să relaționeze cu textul influențează înțelegerea lui și, ulterior, transferul informațiilor.

Dorința de a citi și gustul pentru lectură – care cresc cu fiecare pagină parcursă, sunt, însă, strâns legate de cărțile pe care alegem să le citim copiilor sau să le recomandăm. Vă provocăm să ne spuneți cum alegeți cărțile pe care le citiți sau pe care le recomandați copiilor. Mai ales, vă îndemnăm să ne spuneți ce cărți le citiți sau le recomandați!

Cu siguranță, răspunsurile dumneavoastră vor fi inspirație pentru alții! Într-o lume care abundă de informație și în care totul pare că se petrece cu viteza luminii, vă îndemn să vă opriți din fugă și să vă dați răgaz pentru „povești împărțite cu cei mici”. Acasă, la școală, citiți-le copiilor sau citiți împreună cu ei!

Nu doar că veți putea dumneavoastră, ca adulți, să vă deconectați de rutină, dar curiozitatea pe care reușiți să le-o stârniți citindu-le sau citind împreună cu ei, gustul pentru lectură și dorința de a citi – care pot crește cu fiecare pagină dată – sunt pași importanți pentru ca ei să-și dorească, apoi, singuri, să descopere cât mai mult din ceea ce le oferă, atât de generos, lectura!

Nu văd în niciun fel de ce bicameralismul ar fi suspendat. Procedura de urgență este o procedură democratică și aranjamentele care decurg din, știu eu, aprobarea unei astfel de proceduri la nivelul Parlamentului sunt tot o formă a democrației reprezentative. Este decizia Parlamentului care va fi modalitatea de dezbatere în cele două camere, aceasta fiind una dintre ele.”