Ministrul Educatiei: SCHIMBARILE de ULTIMA ORA Anuntate Oficial Elevilor pentru Scoli si Licee

Ministrul Educatiei SCHIMBARILE ULTIMA ORA Anuntate Oficial Elevilor Scoli Licee

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o serie de schimbari de ultima ora, extrem de importante, despre care trebuie sa stie imediat elevii din scolile si liceele din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia lor este adus faptul ca noile Legi ale Educatiei nu sunt contrare Constitutiei Romaniei, conform judecatorilor CCR.

Ministrul Educatiei spune ca atat subiectele, cat si baremele, pentru proba scrisa la Matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, pentru absolventii clasei a VIII-a, au fost publicate, separat vorbind despre refugiatii care si-au gasit sanctuar in Romania, si ai caror copii beneficiaza de pe urma sistemului de educatie romanesc.

“Au fost publicate subiectele și baremele pentru proba scrisă la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, anul școlar 2022-2023. Încă o victorie pentru învățământul românesc! Pachetul legislativ „România Educată” a trecut și de testul constituționalității. Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuții cu partenerii importanți din domeniu.

Mii de observații analizate și săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România. Am încredere că Legile educației vor transforma sistemul de învățământ din România și îl vor aduce la performanța pe care ne-o dorim. La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noștri să învețe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect și profesionalism. Fiecare elev va avea șanse egale de a se dezvolta.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și au contribuit, astfel încât pachetul legislativ „România Educată” să ajungă în acest punct important! Sărbătorim, Ziua mondială a refugiatului – o zi care ne atrage atenția atât asupra drepturilor, cât și asupra nevoilor celor care fug din calea răului.

Contextul generat de conflictul armat din Ucraina a fost unul care ne-a dus mai aproape decât oricând în istoria țării noastre de realitatea celor care lasă totul în urmă, fugind înspre un loc în care să se simtă în siguranță. Școlile din România sunt locuri în care peste 17.000 de copii înscriși ca audienți, cărora li se adaugă peste 8.000 de copii înscriși ca elevi.

Si mai mult 9.000 de copii care desfășoară activități în huburi educaționale și-au găsit cel puțin o parte din realitatea pe care au lăsat-o în urmă. A fi refugiat nu este o alegere. Mulțumim tuturor celor care, prin implicare și empatie, au făcut ca mii de copii din Ucraina sau din alte state să se simtă în siguranță în școlile noastre!”