Ministrul Educatiei: Precizari de ULTIMA ORA, ce Aduce in Atentia Elevilor si Profesorilor din Scoli

Ministrul Educatiei Precizari ULTIMA ORA Aduce Atentia Elevilor Profesorilor Scoli

Ministrul Educatiei face o serie de precizari de ultima ora, pe care le aduce in imediata atentie a elevilor si profesorilor din scolile Romaniei, iar asta pentru ca Ligia Deca vrea sa le transmita tuturor oamenilor ceea ce s-a realizat cu o scoala gimnaziala din judetul Buzau, acolo unde s-a creat o atmosfera prietenoasa si educativa pentru 158 de elevi.

Ministrul Educatiei explica mai jos tot ceea ce ar trebui sa stie oamenii in legatura cu ceea se intampla in cadrul acestei scoli, dar si ceea ce se intampla la nivel national cu examenul de definitivare in invatamant, sau cu evolutia carierei cadrelor didactice, care urmeaza sa fie gandita pentru a merge spre zona manageriala.

“Școala Gimnazială Comuna Cislău, din județul Buzău, a reușit să creeze o atmosferă prietenoasă și educativă în comunitate și să implice în activitățile programului 158 de elevi. Aceste activități includ măsuri remediale și de prevenție, excursii și inițiative pentru creșterea vizibilității școlii. Cu sprijinul financiar din PNRAS, școala a investit într-o sală de lectură cu mobilier modern și o colecție bogată de cărți.

De asemenea, a achiziționat aparatură IT de ultimă generație pentru laboratorul de informatică, oferind elevilor acces la echipamente inovatoare, precum imprimante, scanere, ochelari și creioane, care folosesc tehnologia 3D. Echipa managerială a școlii consideră aceste investiții ca fiind printre cele mai valoroase, pentru că i-au făcut pe copii să participe cu drag la toate activitățile educative din cadrul programului.

Rezultatele nu au întârziat să apară! Elevii implicați și familiile lor au dobândit #încredere în școală și s-au observat îmbunătățiri semnificative în performanțele școlare și în starea lor emoțională. Felicităm întreaga echipă de profesori și părinți pentru implicarea cu pasiune în acțiunile pentru reducerea abandonului școlar! Munca de echipă a dat roade remarcabile.

Reiterăm că vom continua să fim alături de toate unitățile de învățământ implicate în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, pentru a ne asigura că niciun copil din România nu va rămâne în urmă, în acord cu viziunea proiectului „România Educată”. Astfel, din totalul celor 7.672 de candidaţi cu lucrări evaluate, 6.162 de candidați au obținut note între 7 și 10. Dintre aceștia, 131 de candidaţi au fost notați cu 10, iar 422 de candidați au primit note între 9,50 și 9.99. Cu note sub 5 au încheiat examenul 423 de candidați.

Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. În ceea ce privește modul în care am gândit cariera didactică, tipul de profil diferit pe care și-l pot alege, ne dorim să putem avea o rută care să ducă într-o zonă managerială, dacă și-o doresc.”