Cele mai performante smartphone-uri in luna mai

Luna mai nu a avut lansari notabile ale unor smartphone-uri provenite de la producatori extrem de importanti, insa chiar si asa, cei de la AnTuTu au publicat raportul lor lunar cu privire la cele mai performante smartphone-uri inregistrate de catre software-ul propriu de masurare a performantelor.

In benchmark-urile facute de catre posesorii de smartphone-uri, unele vechi sau altele recent lansate, vivo Xplay 5 Elite a iesit in top, adunand 138706 puncte, cu doar 680 de puncte mai mult decat LeEco Max 2, care se plaseaza pe pozitia secunda.

Cele doua smartphone-uri de pe primele pozitii functioneaza cu ajutorul unui chip Snapdragon 820, dar si a 6 GB RAM, cantitatea suplimentara de RAM fata de smartphone-ul plasat pe locul al treilea, Lenovo ZUK Z2 Pro, neavand capacitatea de a oferi un spor de performanta simtitor.

Desi exista o diferenta de 2 GB RAM intre primele doua smartphone-uri si cele plasate pe pozitiile inferioare, diferenta in punctaj este mai mica de 2% intre locurile 1 – 4, trecerea spre Samsung Galaxy S7 sau iPhone 6S relevand o diferenta de doar 3%.

Ca sa fiu sincer, este impresionant sa vedem ca un iPhone 6S cu 2 GB RAM are performante cu doar 3% mai slabe decat cele ale unui smartphone cu 6 GB RAM, iar acest lucru pune din nou in evidenta maiestria companiei Apple de a oferi performante foarte bune fara hardware extravagant.

smartphone performant mai

Acelasi lucru poate fi spus si despre iPhone SE, in cazul sau performantele fiind cu aproximativ 5% mai slabe, iar resutl este istorie, dupa cum spun americanii, iPhone-urile dovedind din nou ca mai multe nuclee si mai mult RAM nu ofera in mod neaparat performante extraordinare.

Anul 2017 va fi cel al smartphone-urilor cu 6 GB RAM oferit ca si standard, insa asta nu va ajuta foarte mult utilizatorii obisnuiti deoarece performantele nu vor fi cu mult mai bune decat cele ale unu iPhone cu 2 GB amarati de RAM si doar doua amarate nuclee la procesor.