Cele mai performante smartphone-uri in luna mai

Luna mai nu a avut lansari notabile ale unor smartphone-uri provenite de la producatori extrem de importanti, insa chiar si asa, cei de la AnTuTu au publicat raportul lor lunar cu privire la cele mai performante smartphone-uri inregistrate de catre software-ul propriu de masurare a performantelor.

In benchmark-urile facute de catre posesorii de smartphone-uri, unele vechi sau altele recent lansate, vivo Xplay 5 Elite a iesit in top, adunand 138706 puncte, cu doar 680 de puncte mai mult decat LeEco Max 2, care se plaseaza pe pozitia secunda.

Cele doua smartphone-uri de pe primele pozitii functioneaza cu ajutorul unui chip Snapdragon 820, dar si a 6 GB RAM, cantitatea suplimentara de RAM fata de smartphone-ul plasat pe locul al treilea, Lenovo ZUK Z2 Pro, neavand capacitatea de a oferi un spor de performanta simtitor.

Desi exista o diferenta de 2 GB RAM intre primele doua smartphone-uri si cele plasate pe pozitiile inferioare, diferenta in punctaj este mai mica de 2% intre locurile 1 – 4, trecerea spre Samsung Galaxy S7 sau iPhone 6S relevand o diferenta de doar 3%.

Ca sa fiu sincer, este impresionant sa vedem ca un iPhone 6S cu 2 GB RAM are performante cu doar 3% mai slabe decat cele ale unui smartphone cu 6 GB RAM, iar acest lucru pune din nou in evidenta maiestria companiei Apple de a oferi performante foarte bune fara hardware extravagant.

smartphone performant mai

Acelasi lucru poate fi spus si despre iPhone SE, in cazul sau performantele fiind cu aproximativ 5% mai slabe, iar resutl este istorie, dupa cum spun americanii, iPhone-urile dovedind din nou ca mai multe nuclee si mai mult RAM nu ofera in mod neaparat performante extraordinare.

Anul 2017 va fi cel al smartphone-urilor cu 6 GB RAM oferit ca si standard, insa asta nu va ajuta foarte mult utilizatorii obisnuiti deoarece performantele nu vor fi cu mult mai bune decat cele ale unu iPhone cu 2 GB amarati de RAM si doar doua amarate nuclee la procesor.

 

24 COMENTARII

  1. iPhone are performante excelente pentru ca cei 2 Giga amarati si cele doua nuclee amarate sunt ajutate de un ecran cu rezolutie prapadita si un iOS prapadit :-)))
    Specificatii mid range, iOS simplu, pret high end = reteta succesului financiar

  2. Diferenta intre 6-4-2 Gb de RAM este destul de mica in benchmark , asa cum singur ai remarcat . IPhone ar obtine mai putin , daca nu ar face punctaj pe testele de video onscreen , pt ca procesorul este de asemenea inferior celorlalte . Dupa cum se observa 6S plus nu e in clasament tocmai pt ca trebuie sa pompeze o rezolutie mai mare .
    Cu alte cuvinte , iPhone 6S ar fi mult mai jos in clasament daca ar avea rezolutia celorlalte telefoane de acolo .

  3. hai sa luam lucrurile asa cum sunt in viata reala …asta e alegerea fiecarei companii…Apple probabil va baga rezolutie mai mare cand perfomantele vor fi peste ale generatiei precedente

  4. @srb
    Si ce sa favo ci rezolutie mai mare ?
    Deja ochiu uman nu mai face diferenta !!!
    E ca si cum ai avea o masina care merge cu 300 km/h si noi umblam prin padure !!!

  5. Aici e vorba de un benchmark – nu am vorbit de altceva . In viata reala , iPhone deschide mai repede jocurile si atat (tot din cauza rezolutiei mai mici) .

  6. Daca taceai filozof ramaneai . Sper ca nu ai varsta mea sa nu mai faci diferenta intre rezolutia aia de cacao a iPhone(non Plus) si celelalte . Pana sieu fac diferenta chiar bine daca imi pun ochelarii de citit .

  7. Asa este: mai mult RAM nu aduce mai multa performanta. Practic rolul RAMului nu este sa dea mai multa performanta, si sa ofere fluiditate in sarcini.
    Cu toate astea, daca mai mult RAM nu aduce un spor in operare, de ce iPad Pro are 4 GB RAM? Cum s-ar fi miscat cu 1 GB RAM?

    Asa cum a remarcat si @sorin, iPhone 6S Plus nu se regaseste in clasament, pentru ca rezolutia full HD nu il ajuta. Sa nu uitam ca S7 are rezolutie QHD, si proceseaza de 4 ori mai multi pixeli decat iPhone 6S.

    Este adevarat si faptul ca mai multe nuclee nu aduc neaparat o performanta mai mare, insa aduc o optimizare a consumului energetic net superioara unui procesor cu doua nuclee.

  8. pai atunci de ce SE este sub 6s? avand rezolutie mai mica dar cam acelasi cpu si ram?
    cred ca nu are cum 6s plus sa fie sub MEIZU sau Honor V8, cred ca doar nu l-au pus in lista.

  9. Procesorul din SE functioneaza la frecvente mai scazute si Benchmarkul asta streseaza la maxim hardware-ul astfel ca se simte acea diferenta de mhz.

  10. din ce stiu si ce vad sunt la aceleasi frecvente. si ok chiar daca ar putin mai scazute ar trebui macar sa fie pe aceeasi linie datorita rezolutiei mai mici dar este sub. ma rog nu conteaza e prea mica diferenta, imi place mie sa despic firul in 4 ca de obicei

  11. Păi lista cuprinde “Cele mai performante smartphone-uri în luna mai”. Dacă iPhone 6S Plus nu e acolo, ce putem înțelege?

  12. Ca are aceleasi performante ca 6S si n-are rost sa pui doua terminale cu aceleasi performante in lista. Situatia e identica si in cazul Galaxy S7, care deasemenea nu apare in lista, dar are aceleasi performante cu S7 Edge.

  13. Nu are cum sa ofere aceeasi performanta on-screen pe o rezolutie mai mare daca au acelasi cip video . S7 si Edge au aceeasi rezolutie deci nu se compara situatia .

  14. Diferenta intre S7 si S7 Edge tine doar de estetica, adica de ecran. Normal ca in privinta puterii de procesare, ce poate face S7 face si S7 Edge.
    In schimb, in cazul iPhone 6S Plus, performantele sunt reduse din cauza rezolutiei.

  15. Daca ar fi sa comparam performantele procesoarelor dual core vs quad core, cred ca am putea extrapolam ideea de functionare a unui aragaz:

    Dual core = aragaz cu doua arzatoare: ambele de aceeasi putere
    Quad core = aragaz cu patru arzatoare: doua de putere mica, si doua de putere mare

    Aragazul cu patru arzatoare nu iti va incalzi de doua ori mai rapid o oala cu apa, insa daca vrei sa faci un ceai la un ibric, folosesti un arzator de putere mica. Iti incalzeste putin mai greu ibricul, dar economisesti gaz, ceea ce este important.
    Daca vrei sa incalzesti o oala mare de apa, folosesti arzatorul de putere mare.

    Aragazul cu doua arzatoare va folosi mereu aceeasi putere, si indiferent ca incalzesti un ibric sau o oala, consumul de gaz este acelasi.