Indicatorul privind Semnalul GSM al Telefoanelor ar putea Disparea

Telefoanele mobile ar putea ramane fara indicatorul care afiseaza puterea semnalului GSM, un prim pas spre modificare fiind deja descoperit in testare.

Zilele verificarii puterii semnalului GSM al unui telefon mobil ar putea fi numarate, deoarece se pregate o schimbare radicala pentru ceea ce unii verifica in mod constant atunci cand isi folosesc telefoanele mobile. O schimbare descoperita in Android P recent sugereaza faptul ca telefoanele mobile nu vor mai afisa informatii privind puterea semnalului GSM pentru utilizatori, indicatorul urmand a disparea complet.

Fie ca telefonul are o bara de semnal, sau mai multe, in baza schimbarii descoperite, se pare ca indicatorul ar urma sa fie eliminat complet din telefoanele mobile Android, probabil in cativa ani. Nimeni nu stie deocamdata de ce ar dori producatorii sa elimine acest indicator pretios din sistemul de operare al unui telefon mobil, insa e usor de inteles de ce ar dori operatorii de telefonie mobila sa il ascunda in viitor.

Indicatorul privind semnalul GSM al telefoanelor ar putea disparea

Schimbarea privind indicatorul care arata puterea semnalului GSM al unui telefon mobil a fost descoperita deocamdata doar in Android P, dar asta nu inseamna ca ea nu va ajunge in viitor si in iPhone, de exemplu. Apple a redus performantele iPhone fara sa spuna cuiva si se pregateste sa implementeze modemuri de calitate inferioara in telefoane, deci a ascunde si puterea semnalului nu e ceva greu de imaginat.

“Carriers play a large part in determining how fast software updates can roll out, and they can also sometimes determine what features we have access to. According to few commits, it appears that some carriers are pushing for the ability to hide the signal strength in settings, starting in Android P.”

Daca o asemenea schimbare se va face pentru iPhone, sau oricare alte telefoane mobile, nu cred ca ea va veni prea curand, mai ales ca acum clientii ar ataca producatorii din toate “colturile” Cred ca in viitor e de asteptat ca o asemenea schimbare sa fie implementata, dar asta doar daca retelele de telefonie mobila vor avea acoperire buna si cred ca ea va avea o optiune de a afisa detalii cand semnalul este extrem de prost.

Voi ce parere aveti despre implementarea unei asemenea schimbari pentru telefoane mobile ?

indicator semnal gsm telefon