Android 9. PROBLEMA UMILITOARE in fata iPhone

Android 9. O problema umilitoare in fata iOS si iPhone continua sa existe pentru compania Google, si utilizatorii din lumea intreaga, acestia fiind cei mai afectati.

Android 9 adoptie

Android 9. O problema umilitoare in fata iPhone si iOS este cat se poate de evidenta in continuare in acest inceput de an, iar asta pentru ca nu exista cooperare chiar atat de buna intre cei din Mountain View, si restul producatorilor de telefoane. Vorbesc desigur despre rata de adoptie a Android 9, care nu a mai fost raportata de catre compania Google de peste 3 luni de zile, semn ca sistemul de operare ramane in continuare la sub 1% raportat la baza totala de dispozitive active.

Android 9. Pe 26 octombrie a raportat compania Google ultima oara cat de multe dintre dispozitivele ce-i folosesc platforma au si cea mai recenta versiune a sistemelor de operare, iar dincolo de Android 8.1 nu exista nimic. Desi cei de la Apple raporteaza lunar cifrele privind ratele de acoptie ale iOS, in cazul celor de la Google nu mai exista noutati de peste trei luni, semn ca Android 9 nu a inregistrat vreo schimbare semnificativa in ceea ce priveste rata de adoptie.

Android 9 ramane in continuare o problema serioasa pentru producatori

Android 9 adoptie februarie 2019

Android 9. Desi in ultimele saptamani Samsung, Huawei, LG, Honor, Nokia, Sony, si alti producatori au accelerat lansarea actualizarilor pentru aceasta versiune a sistemului de operare, inca mai exista multe de facut. Au trecut mai bine de 5 luni de cand Android 9 a fost lansat, iar peste doar 3 va fi prezentata viitoarea versiune majora, Android Q, iar asta in conditiile in care actuala nu e instalata pe nici macar 1% dintre toate dispozitivele care o pot rula.

Android 9. Este uimitor de vazut cat de mare este dispretul producatorilor de telefoane mobile vis-a-vis de utilizatorii din lumea intreaga in momentul de fata, si cum Google nu face suficient pentru a-i forta sa nu-si bata joc de oameni. Din pacate, iOS ramane net superior Android 9 in aceasta privinta, dar si in ceea ce priveste suportul pentru modelele vechi ale telefoanelor, iar Google nu va putea face mai nimic pentru a schimba asta.